Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Songül Öden, Ceren Özdemir cinayetinden ders almayanlara seslendi!

Songül Öden, Ceren Özdemir cinayetinden ders almayanlara seslendi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ordu’da cezaevi firarisi bir suç makinesi tarafından, sadece tesadüfen yanlış yerde olduğu için hem de evinin bulunduğu binada bıçaklanarak öldürülen 21 yaşındaki Ceren Özdemir’in başına gelenler, büyük bir infiale neden oldu. Ünlü isimler de bu cinayetin en başından itibaren yaptıkları paylaşımlarla kadına, çocuğa, hayvana yani her türlü canlıya yönelik şiddete dikkat çeken mesajlar paylaştı.

Songül Öden de Ceren Özdemir cinayetine dikkat çektiği mesajında şiddet vakalarını yadsıyıp inkar edenlere, terazisi şaşmış olan adalete “Siz de bizi tedirgin ediyorsunuz” diyerek karşı çıktı.

Öden, instagram hesabından yaptığı paylaşımda, kendi çocukluk yıllarından da örnekler verdi. Anne ve babasının kendisine verdiği öğütleri, evde tek başına kaldığında yaşadıklarını anlattı.

Çocuk iken yaşadığı tedirginliği hala hissettiğini belirten Songül Öden, aşağıdaki mesajı ile herkesi derin bir düşünceye sevk etti.

İşte o paylaşım:

Beni arkamdan takip eden adamların tedirginliğini bende yaşadım kuşkusuz.. Bütün çocukluğum, annemin ‘’yolda birisi ben anneni babanı tanıyorum derse sakın konuşma onunla.. Ben seni tanımıyorum deyip koşa koşa eve gel” demesiyle geçti birçoğumuz gibi.. Kapıya biri gelse ve evde tek başımaysam sanki içeride biri varmış gibi onunla konuşuyormuş taklidi yaparak geçti.. Küçük olduğum için böyle öğretildiği diye düşünüyordum..yetişkinlere göre savunmasızdık kuşkusuz..

Kısacası bütün çocukluğum bir dedektif merakı ile etrafımı kolaçan ederek geçti, diğer kız arkadaşlarım gibi.. Tabi bizde dedektifçilik oynamak isterdik dertsiz tasasız… şimdi çocuk değilim ama hala zaman zaman aynı tedirginliği hissediyorum. Fakat; bizi arkamızdan takip eden adamların tedirginliğinden daha acı olan, eli kalem tutan, toplumun köşe başlarını tutmuş kişilerin kadına karşı işlenen şiddet vakalarını, istatistikleri  ŞİDDETLE yadsıyıp inkar etmesi…

Bu şiddeti inkar edip kendilerini toplumun neferi olarak addeden şahsiyetler (!), iyi halden terazisi şaşmış adalet (!) siz de bizi tedirgin ediyorsunuz…. #cerenözdemir”