Ana sayfa Sosyal Medya Songül Öden, öyle bir soru sordu ki cevap vermek isteyenler aranıyor!

Songül Öden, öyle bir soru sordu ki cevap vermek isteyenler aranıyor!

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Geçtiğimiz yıl ekranlara veda eden Bir Aile Hikayesi isimli dizide rol almıştı Songül Öden. Daha sonra tek kişilik oyunu Lal Hayat ile sahnelere çıktı oyuncu. Büyük beğeni alan oyununun, ne yazık ki pandemi sürecine denk gelince pek çok tiyatro oyunu gibi sahnelenmesi durdu.

Songül Öden’in bir dizide yer alıp almayacağını hayranları merak ediyor ancak bilinen bir projesi yok şu anda. Temmuz ayında bir süredir beraber olduğu iş insanı Arman Bıçakçı ile sürpriz bir nikahla evlenmişti oyuncu. Sade bir tören düzenleyen Şükran Ovalı, yakın dostları ve ailesinin davetli olduğu düğünde son derece sade ve zarifti.

Ünlü oyuncu, dizilerde yer almasa da sosyal medyadan takipçileriyle buluşmakta. Oyuncunun hayranları, paylaşımlarını ilgiyle takip ederken, kimi zaman da bilgileniyor, tartışıyor, konuşuyorlar. Songül Öden, son olarak yaptığı paylaşımla, yine takipçilerini düşünmeye sevketmiş.

Songül Öden, bir küçük kız çocuğunun sorusu üzerine kendisinin de düşünmeye başladığı bir durumu takipçileriyle paylaşıyor. Soru şu: “Neden masallarda üvey baba yok?”

Meseleyi, toplumsal ve sosyal bir açıdan ele almaya çalışan Songül Öden, takipçilerinden de düşüncelerini yazmalarını rica etmiş. Uzun bir açıklama da yapan oyuncunun bu sorusuna siz ne yanıt verirdiniz?

İşte Songül Öden’in paylaşımı:

SORMAK İSTEDİĞİM BİR SORU VAR…
Masallarda neden üvey baba yok?
Masallarda kadının konumlandırılması üzerine bir söyleşi yapmıştık geçmiş yıllarda… çok farklı görüşler paylaşılmıştı… bugün ise kıymetli yazar @irmakzileli paylaşımında 10 yaşındaki kızının böyle bir soru sorduğundan bahsetmiş.. “anne masallarda neden üvey baba yok ?” O da bilmiyor cevabını, “üzerine düşünüyorum” diye yazmış.. On yaşındaki bir kız çocuğunun bunu sorgulaması günümü aydınlattı..sizde fikirlerinizi paylaşın istedim.. önceki gün çok sevdiğim iki arkadaşım (her ikisi de altın kalpli açık fikirli kadınlardır) “biz her hangi bir durum karşısında hep damatlardan yana oluyoruz, gelinlerin açığını arayıp aramızda bunu tartışma konusu yapıyoruz.. tanıdığımız hemen hemen herkes böyle… çok ayıp biliyoruz ama kendimizi bunu yaparken yakalıyoruz “ dediler.. buraya bu iki soruyu bırakıyorum.. beraber cevap bulalım, kendimize dışardan bakalım diye.. kadının toplumdaki konumlandırılması da bizim payımız nedir?
Can I ask you a question? Why there is no step dad in the tales? @unfpa_

Songül Öden, öyle bir soru sordu ki cevap vermek isteyenler aranıyor! 7