Ana sayfa Dizi Haberleri Taner Ölmez’in itirafını duyan, Mucize Doktor’un mucizesini daha iyi anlıyor!

Taner Ölmez’in itirafını duyan, Mucize Doktor’un mucizesini daha iyi anlıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Taner Ölmez, Medcezir dizisinde canlandırdığı Mert Serez karakteri ile akıllara yazılmıştı. Sonrasında Muhteşem Yüzyıl Kösem’de I. Osman olarak ekranda yer aldı. Dudullu Postası’nda Tayfur ve Hakan Muhafız’da da Burak karakterlerini canlandırdı. Ancak oyuncunun asıl müthiş çıkışı Mucize Doktor dizisiyle oldu.

Otizimli doktor Ali Vefa’ya o kadar başarıyla hayat verdi ki, 1,5 yıldır tüm Türkiye onu konuşuyor… Sadece ülkemizde değil, yurt dışında da yayınlandığı için ünlü oyuncu yabancı ülkelerde de hayranlıkla takip ediliyor. Taner Ölmez, güçlü bir oyunculuk geçmişi olan, sahnede de birçok oyunda rol alıp kendisini geliştiren bir isim.

Ali Vefa karakterini tanıyanların büyük bölümü aslında bunu yaratan kişinin Taner Ölmez olduğunu bile bilmeyebilir. Ali Vefa daha çok kişi tarafından tanınıyor ama Taner Ölmez, de ortaya koydukları ile bu sektörde iz bırakan isimlerden birisi konumunda. Fox TV’deki görevinden ayrıldıktan sonra youtube kanalı açan Fatih Portakal’ın konuğu Taner Ölmez oldu…

Taner Ölmez'in itirafını duyan, Mucize Doktor'un mucizesini daha iyi anlıyor! 7

Ünlü oyuncu bu yayın sırasında kendisini Ali Vefa olarak tanınmasından mutlu olduğunu ama biraz da bunun kendisini gıcıkladığını belirterek de samimi bir duruş sergiledi. Oyuncu, dizinin süresine de dikkat çekerek şu anda yapılan şeyin ne kadar büyük olduğunu anlattı.

130 dakika her hafta Ali Vefa olmanın zorluğunu anlatan oyuncu, bunun gerçek üstü bir durum olduğunu ve bazen kaymaların da yaşandığını itiraf etti.

Karaktere hazırlık sürecinde otizimli bireylerle bir araya gelen ve onları gözlemleyen Taner Ölmez, Ali Vefa’yı canlandırırken orada elde ettiği tecrübenin üzerine de bir televizyon sıvası eklediğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Onu televizyonun gösterebileceği hale sokmam gerekiyordu. Binanın temelini yaptıktan sonra sıva çalışması deniliyor buna. O sıvayı attıktan sonra. Her geçen gün biraz daha öğrenip, biraz daha ilerleyip, biraz daha değişip bu hale geldi.

Aslında çok zor bir şey. Ben bunu televizyonda yapıyorum ve 130 dakika yapıyorum. Her hafta yapıyorum. O yüzden kaymalar oluyor. Artık buna yapabileceğin hiçbir şey yok. Kimse yapamaz yani. 130 dakika her hafta, böyle bir hikayeyi çekmek yani öyle büyük bir şey yok. Öyle bir gerçek yok yani…”