Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin yeni dizisi Kalk Gidelim’in ilk bölüm heyecanını birlikte yaşadılar…

TRT’nin yeni dizisi Kalk Gidelim’in ilk bölüm heyecanını birlikte yaşadılar…

tarafından zk zk

TRT'nin yeni dizisi Kalk Gidelim'in ilk bölüm heyecanını birlikte yaşadılar... 7

İstanbul’da tanışıp evlendiği karısı ve şimdi yirmili yaşlarda olan çocukları, Mustafa Ali’nin büyüdüğü ve yetiştiği ortamdan tamamen uzaktır. Kendisi de aradan geçen yaklaşık yirmi beş senede, ailesini, geleneklerini, adetlerini, yaşam tarzını ve hatta türkülerini bile unutmuştur. İstanbul’un gündelik hayatının telaşında anne- babasından öğrendiklerini çocuklarına öğretmemiştir. Bu aslında ülkemizde yaşanmış ve yaşanmakta olan göç hikayelerinden yalnızca biridir. Mustafa Ali’nin hikayesini ilginç kılan ise yirmi beş yıl sonra yaşadığı yerlere, birlikte büyüdüğü insanlara ve doğaya mecburen de olsa geri dönmesidir.

Oyuncular:Ufuk Özkan, Erkan Sever, Ayça Varlıer, Mehtap Bayri, Kerem Kupacı ve Füsun Kostak, Yıldız Kültür, Beyazıt Gülercan, Nalan Okçuoğlu, Emin Gürsoy, Kerim Yağcı, Aslı Omağ, Can Kıran, Alican Okumuş, Onur Seyit Yaran, AndreyStan, İlayda Aydın, Ece Aydemir ve Sena Çakır gibi birçok oyuncu yer alıyor.

Karekter analizi:

SEYFETTİN DAL :40-45 yaşında. Dal ailesinin en büyük oğlu, yani kardeşlerin en büyüğü… Sevda’nın kocası, Samim ve Halim’in babası, Mustafa Ali ve Nuriye’nin ağabeyi… Aslında zamanında köyden gitmek, başka yerlerde, şehirde yaşamak gibi hayalleri varken ailenin en büyük oğlu olması sebebiyle bu hayalini gerçekleştiremeyip babasının yanında kalmış. Bu sebeple kendisinden 1-2 yaş küçük kardeşi Mustafa Ali’yi hep kıskanmış. Hayattaki en büyük takıntısı kardeşi Mustafa Ali’dir.