Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki pestisit google aramalarında trend oldu

Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki pestisit google aramalarında trend oldu

tarafından ker_def

Arama motoru devi Google, Türkiye’den 2017 yılında en çok hangi kelimelerin arandığına dair detaylı bir rapor paylaştı. Paylaşılan raporda Türkiye’de yükselen arama trendleri ve en çok aranan kelimeler yayınlandı.

Türkiye’de 2017 yılının en trend aramaları sıralamasında Genel kategoride “Milli Piyango”, “Stres Çarkı” ve “YSK”, sorular kategorisindeyse dizide konu edilen “Pestisit nedir?” ilk sıralarda yer aldı.

Küresel sonuçlar videosunda ise, Nusret’e ve ünlü tuz atma hareketine yer verildi.

Türkiye’de 2017’de yükselen aramalar, isimler kategorisinde ilk üçte; “Vatan Şaşmaz”, “Filiz Aker”, “İbrahim Erkal” yer aldı.

Google’da 2017 yılında Türkiye’de “Nedir?” sorusuyla aranan ilk üç kelime “Pestisit”, “Varlık Fonu” ve “Chia Tohumu” oldu. Pestisit kelimesinin Ufak Tefek Cinayetler dizisinde kullanıldıktan sonra popüler olması dikkat çekiyor.

2017 yılında en çok aranan diziler kategorisinde en başta yer alan Game of Thrones’u sırasıyla Fi ve İçerde dizileri takip etti.

2017’nin lezzet trendleri hakkında ipuçları içeren Yemek kategorisinde ilk üç sırayı tatlı ise “krep”, “aşure” ve “güllaç” aldı. Yani, 2017’de tatlı yedik ve Google’da da tatlı aradık.

Bu yılın en çok aranan ilk üç şarkısı ise Çağatay Akman’ın “Gece Gölgenin Rahatına Bak”, Aleyna Tilki’nin “Sen Olsan Bari” şarkıları ile düğünlerin vazgeçilmezi “Erik Dalı Gevrektir” oldu.