Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma, Bizim Hikaye, Kadın’ın yapımcısı Fatih Aksoy’dan kadın oyuncuları sarsacak tespit!

Yasak Elma, Bizim Hikaye, Kadın’ın yapımcısı Fatih Aksoy’dan kadın oyuncuları sarsacak tespit!

tarafından zk zk

Bu sezon farklı kanallarda 6 diziye imza atan MED Yapım’ın sahibi Fatih Aksoy’un, Hürriyet Gazetesi’nden Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajda, kadın başrol oyuncuları ile ilgili yaptığı tespit büyük dikkat çekti.

Türkiye’nin üst düzey oyuncuları arasında Cansu Dere ve Özge Özpirinçci’yi ön plana çıkaran Aksoy, kadın baş rol oyuncularının, dizilerin akıbetini de belirlediğini ifade eden sözleriyle çarpıcı bir yoruma imza attı.

Türkiye’de çekilen dizilerin çok kaliteli olduğunu ve dizilerde oynayan oyuncuların oyunculuk seviyesinin de çok iyi olduğunu ifade eden Aksoy, sektörle ilgili açıklamasında kadın oyuncuların payının önemine dikkat çekti.

İsmi bile bilinmeyen kişilerin bir dizide oynayıp şöhret olmalarına vurgu yapan Cengiz Semercioğlu, bu durumda nasıl bir yüksek oyunculuktan bahsedileceğini sorunca, Fatih Aksoy’un yanıtı da ilginç oldu.

Yasak Elma, Bizim Hikaye, Kadın'ın yapımcısı Fatih Aksoy'dan kadın oyuncuları sarsacak tespit! 7

Yeni oyuncuların pek çoğunun okullu olduklarını, önemli okullardan mezun olduklarını belirten Fatih Aksoy, erkek başrolden çok bir dizide kadın başrolün hayati rol oynadığına dikkat çekti.

“Adını sanını bilmediğimiz gençler iki bölümde şöhret ve oyuncu oluyor. Nasıl çok yüksek diyebiliyorsun?” sorusuna Aksoy’un yorumu, izleyicinin kodlarını da çözdüğünü gösteriyor:

“Bir de şöyle bir şey var, kadın seyirciler kadın oyuncuların yeteneksizine hiç tahammül etmiyor. Erkek oyuncularda yine biraz idare eder durum var. Hoşsa, yakışıklıysa filan “zararı yok” diyorlar. (Gülüyor) Ama kötü kadın oyuncusu olan hiçbir dizi tutmuyor.”

MED Yapım, bu sezon TV için  Fox’ta Yasak Elma, Kadın ve Bizim Hikaye’nin yanı sıra dünyaca ünlü dizi “This is Us”ın uyarlaması olan Hayat Gibi dizisini hazırlıyor. Ayrıca 2. bölümü yayınlanan TV8’deki Kızım dizisi ile bu hafta 7 Ekim’de başlayacak olan Kanal D’nin Bir Litre Gözyaşı isimli dizisine de imza atıyor.