Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Songül Öden yaşanan vahşete isyan etti!

Songül Öden yaşanan vahşete isyan etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Amerika Birleşik Devletleri günlerdir protestolarla sarsılıyor. George Floyd isimli siyahi vatandaşın polisler tarafından sokak ortasında öldürülmesinin ardından ülkede milyonlarca kişi sokaklara çıkarak tepkilerini dile getiriyor.

Sosyal medyada ise tüm dünyada bu eyleme destek olmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenleniyor. #blackoutTuesday etiketi üzerinden milyonlarca siyah kare paylaşılmakta. Bu etiket sarı karartması anlamı taşıyor. Irkçılığa karşı sosyal medyada oluşturulan tepki dalgasının bir yansıması.

Türkiye’de de birçok ünlü isim bu kampanyaya katıldı. Songül Öden, ayrıca mesajıyla da dikkatleri çekti. Dünyanın her yerinde aynı vahşetin yaşandığını belirten oyuncu, bunun çok eski bir hikaye olduğunu hatırlattı.

Songül Öden, ırkçılığın günümüzde artık görünür olduğunun altını çiziyor… Ünlü oyuncu ırkçılığı ve hür türlü ayırımcılığa karşı bir duruş sergilemekte.

İşte Songül Öden’in mesajından önemli başlıklar: 

“Küçücük cep telefonlarıyla çekip dünyanın gözüne soktular, körlüğe meyil veren gözüne. İçinizden sorun, soralım lütfen, kendinize benzemeyen dili, dini, tavrı, seçimi, rengi farklı olan insanlara karşı tavrınız nasıl? “Öteki” diye resmettiğiniz diğerleri; düştüğünde haksızlığa zulme uğradığında nasıl tavır alıyorsunuz? Bir insan olarak mı? Yoksa bir cemaatin, mensubiyetin, ırkın bir ferdi olarak mı?  Herkes tanrıya inandığını söylüyor, o halde bunca dili, dini, rengi, canlıyı yaratmasının bir sebebi olmalı.. Bir arada olmamızın bir anlamı olmalı..

“Yaradılanı severim yaradandan ötürü”… “Tanrı’yı seviyorum deyip de kardeşinden nefret eden yalancıdır. Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Tanrı’yı sevemez.”

Ne güzel alıntılar değil mi? Peki sayısız kere alıntılanan bu cümleleri kim ne derece hayatında uyguluyor. Sadece içimizden düşünelim..”

Songül Öden yaşanan vahşete isyan etti! 7