Ana sayfa Dizi Haberleri Ahh be Fox TV, Savaşçı’yı çok zora soktun! Kardeşlerim yol aldıktan sonra Sen Çal Kapımı kararı geldi!

Ahh be Fox TV, Savaşçı’yı çok zora soktun! Kardeşlerim yol aldıktan sonra Sen Çal Kapımı kararı geldi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Bir televizyon kanalı düşünün ki, ilk 4 sezonu çok başarılı olan Savaşçı gibi bir diziyi aylardır yayın için bekletiyor… Ocak ayının başında ekibin Eskişehir’de çalışmalara başladığı biliniyordu. Aslında Fox TV istese Şubat ayının başında Savaşçı dizisi ekrana gelebilirdi. Ancak Sen Çal Kapımı dizisine şans vermeyi tercih eden Fox TV, asıl büyük zararı Savaşçı’ya verdiğinin farkında mı?

Sen Çal Kapımı dizisi için sezon finali kararı verildi. Yani 10 Nisan Cumartesi akşamı yayınlanacak olan 39.bölümden sonra dizi ara verecek. Kerem Bürsin ve Hande Erçel ikilisinin artık izleyicileri o kadar da çok kendilerine çekemedikleri ortadaydı. Son dönemde reytingler düşüş trendindeydi ve görünen köy kılavuz istemezdi…

Sen Çal Kapımı dizisini yaz ayında da sürdürmek isteyen Fox TV, bu kararında haksız değil. Ama Sen Çal Kapımı dizisine neden Şubat ayında sezon finali yaptırmadı da Savaşçı dizisinin yükselişini engelledi? Soru bu… Çünkü Savaşçı’yı hayretle bekleyen büyük bir izleyici kitlesi vardı.

Yayın günü bulamadığı için 4-5 bölümü hazır halde bekleyen Savaşçı dizi yerine Sen Çal Kapımı’yı ekranda tutmaya çaba harcayan Fox TV, büyük bir hata yaptı. Aslında romantik komedi dizisine Şubat ayında sezon finali yaptırım, yaz aylarında gerekirse hazırda stok bölümlerle yaz boyu sürdürebildi.

Savaşçı dizisi de Cumartesi akşamları ekranda izleyici sadakatini oluşturmaya başlayabilirdi. Ancak ne oldu? Kardeşlerim diye bir dizi geldi ve Cumartesi gününü kapattı. Zaten Gönül Dağı dizisiyle TRT1 sezon başından bu yana çok güçlü reytingler alıyordu. Kardeşlerim de kalan izleyiciyi topladı ve Cumartesi akşamları neredeyse kapandı.

Şimdi Savaşçı dizisi için milyonlarca izleyicisi zaten hazır olan, sadık izleyici kitlesini Fox TV ekranına çekmek hiç de kolay olmayacak. Tamam Savaşçı’yı da bekleyen büyük bir kitle var ama, Kardeşlerim dizisi karasız izleyiciyi kendisine çektikten sonra, Gönül Dağı ile de yarışmak kolay olmadığına göre, Savaşçı dizisinin durumu Şubat ayından çok daha zor…

Fox TV’nin Sen Çal Kapımı dizisine sezon finali yaptırması doğru karar. Savaşçı dizisinin başlaması da doğru karar. Ancak bu adımın geç atılması çok yanlış bir karar oldu. Savaşçı dizisinin 5.sezon ilk bölümünün önümüzdeki hafta ekrana gelmesi bekleniyor.

İşte Sen Çal Kapımı dizisinin sezon finali fragmanı: