Ana sayfa Dizi Haberleri Alef ilk 2 bölümüyle 10 Nisan Cuma akşamı gümbür gümbür geliyor!

Alef ilk 2 bölümüyle 10 Nisan Cuma akşamı gümbür gümbür geliyor!

tarafından ker_def

Bu işe bulaşanların gizlediği hiçbir sır kalmayacak. Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in yer aldığı, Osmanlı ve İslam tarihinden izler taşıyan mistik polisiye dizi Alef, ilk 2 bölümüyle cuma 21:30’da BluTV’de izleyicilerle buluşacak… Bambaşka bir hikayeye hazır olun. Dizinin fragmanını videoda bulabilirsiniz.

Birbirine tamamen zıt iki karakter; İngitere’den dönen Kemal ile teşkilatın başına buyruk dedektifi Settar, aynı dosyanın peşinde koşmak için görevlendirilerek ortak oluyorlar. Kemal ve Settar’ı birleştiren ise tek bir şey var: cinayetlerin arkasındaki gizemi çözmek.

Kemal ve Settar, her ikisinin de bugüne kadar görmediği türden bir seri cinayetler zincirinin peşinde ilerlerken kendi hayatlarının da hiç görmedikleri taraflarına yolculuk ediyorlar. Geleneksel bir dedektif olan Settar ile İngiltere’de eğitim alan ve Batılı yöntemlerle sorunlara yaklaşan Kemal’in birlikteliği adeta Doğu ve Batı’nın birbirini tamamlayan özelliklerine gönderme yapıyor.

Ödüllü yönetmen Emin Alper’in yönettiği Alef, hikayesiyle olduğu kadar çok güçlü bir prodüksiyonla yaratılan dünyası ile de çok konuşulacak. Yüzlerce sanatçının ve binin üzerinde figüranın çalıştığı projede Alef için muhteşem bir görsel dünya yaratıldı.

Yüzlerce sanatçı, binin üzerinde figüran çalıştı. 60 mekanda gerçekleştirilen çekimde 14 kişilik sanat ekibine eşlik eden yüzlerce sanatçı ve binin üzerinde figüran çalıştı.

Çekim mekanlarında orijinal çağdaş Türk sanatçıları Ayşe Topçuoğulları, Cansen Ercan, Dicle Çiftçi, Dilek Yerlikaya, Emin Turan, Kadriya İnal, Olgu Ülkenciler ve Osman Nuri İyem’in eserleri kullanıldı. 24 adet minyatür eser seçkisine yer verildi.

ALEF’in görsel dünyası dijital efektlerle de zenginleştirildi. 3D, 2D görselleştirmeler, greenscreen uygulamaları, çeşitli hayvan animasyonları, alev simülasyonları ve silme çalışmaları gibi başlıklarda tamamen CGI olan sahneler de dahil olmak üzere yaklaşık 600 plan üzerine 40 kişilik bir ekip çalıştı. ALEF bu yönüyle, Türkiye’de CGI ve görsel efektlerin en yoğun kullanıldığı eserlerden biri oldu. Seyircisi ile buluşmaya gün sayan ALEF’te bugüne kadar Türk dizilerinde nadir rastlanan etkileyiciliğe sahip sahnelere şahit olunacak.

Alef’in hikayesine uygun olarak seri katilin özel yöntemlerle ve çeşitli mesajlar bırakarak işlediği cinayetlere uygun olarak cesetler için özel makyajlar uygulandı. Makyaj ekibi, adeta bir adli tıp ekibi gibi tatlı su ve tuzlu boğulmaları arasındaki farkları, su canlılarının naaş üzerinde yapabileceği tahribatların biçimlerini, asılma ve gerilme durumlarında vücutta oluşabilecek doku hallerini araştırdı. Aylar süren araştırmaların ardından tamamı yurtdışından temin edilen malzemelerle makyaj uygulandı. Bazı uygulamaların gerçekleştirilmesi 6 saati buldu. Tüm bu çalışma için DUST9’a bağlı 8 kişilik bir ekip aylarca çalıştı.

İki dedektifin bir katilin peşinden gittiği sürek avını anlatan dizinin çekimleri 60’ın üzerinde mekanda gerçekleştirildi. Mekanlar, yönetmenin ve görüntü yönetmeninin önceden belirlediği renk paletine uygun olarak baştan tasarlandı.