Ana sayfa Dizi Haberleri Alparslan kılıcını çekti, Yasak Elma’yı darmadağın etti! Reytingde tahtın sahibi bu hafta değişti!

Alparslan kılıcını çekti, Yasak Elma’yı darmadağın etti! Reytingde tahtın sahibi bu hafta değişti!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları Fox TV’nin sevilen yapımı Yasak Elma ile TRT1’in iddialı dizisi Alparslan Büyük Selçuklu ekrana geliyor. İki dizinin de izleyici kitlesi farklı. Her iki dizi de bambaşka konseptlerde. Alparslan, dönem dizisi olarak başka bir kategoride yer alırken, Yasak Elma ise absürt komedi türüyle izleyicinin beğenisini kazanıyor.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi, TRT’nin büyük bütçe ile çekilen ve başrolünde Barış Arduç ve Fahriye Evcen’in rol aldıkları güçlü bir yapım. Dönem dizisi olması nedeniyle ve tarihe atıfta bulunan hikayesiyle de izleyicinin ayrıca ilgisi çekiyor. Henüz ilk sezonuyla ekranda…

Yasak Elma dizisi ise 6 sezondur Fox TV’nin çok sevilen dizisi. Kemik bir izleyici kitlesine sahip ve ekranda dram ya da ağır konular işleyen dizilerden sıkılanlar için bol bol güldüren, entrikası bitmeyen, absürt hikayesiyle hem şaşırtan hem kahkaha attıran bir yapım.

Alparslan kılıcını çekti, Yasak Elma'yı darmadağın etti! Reytingde tahtın sahibi bu hafta değişti! 8

Eda Ece ve Şevval Sam’ın yanı sıra Berk Oktay ile Biran Damla Yılmaz da dizinin başrollerinde yer alıyorlar. Bu hafta Handan Kılıç karakteri ile Kumru’nun annesi olarak diziye Şebnem Dönmez de katıldı ve yeni bir renk getirerek dizinin hiç bitmeyen aksiyonuna aksiyon kattı.

Yasak Elma, özellikle yayınlandığı akşamlarda reyting birincisi olarak da dikkatleri çeken bir yapım. Zaman zaman güçlü rakibi Alparslan Büyük Selçuklu ile zorlu bir mücadeleye girmekte. Ancak genelde ilk sıraları kimseye bırakmıyor.

Alparslan kılıcını çekti, Yasak Elma'yı darmadağın etti! Reytingde tahtın sahibi bu hafta değişti! 9

Geçtiğimiz hafta da zaferini ilan ederek tahta oturmuştu! Fakat bu hafta tüm kişilerde tahtı Alparslan’a devretmek durumunda kaldı ve ikinciliğe düştü. Ancak asıl dikkat çeken, diğer kategorilerde 3.lüğe düşmesi…

Bir önceki hafta AB ve ABC1 kategorilerinde birinci olan dizi, bu kez 3. sıraya geriledi. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinden gelen atak, Yasak Elma’yı bu hafta sarsmış görünüyor!

Ancak bu rekabette bir kaç sıra gerilemiş olmak, Yasak Elma için bir tehlike arzetmiyor! Zira her şekilde Pazartesi akşamlarının güçlü bir dizisi ve 6. sezonu garantilediği de zaten konuşulmakta.

Yasak Elma’yı bu hafta 3. sıraya taşıyan, Survivor oldu. tv8’de yayınlanan Survivor yarışması ise tüm kişilerde üçüncü olurken, AB ve ABC1 gruplarında ikincilik elde etti.

Show TV’nin Üç Kuruş dizisi ise reyting konusunda zorluklar yaşamakta. Tüm kişilerde altıncı olan dizi bu hafta, AB’de yedinci ve ABC1’de ise sekizincilik elde edebildi.