Ana sayfa Dizi Haberleri Atiye dizisi 3 günde çok büyük iş yaptı, herkes hayret etti!

Atiye dizisi 3 günde çok büyük iş yaptı, herkes hayret etti!

tarafından ker_def

Netflix platformunda 27 Aralık Cuma günü izleyicilerle buluşan Atiye dizisi, ilk sezonunda 8 bölüm olarak yayınlandı. Beren Saat’in yeniden setlere dönmesi noktasında hayranlarını çok heyecanlandıran Atiye dizisi, farklı konusu ve kurgusu ile de büyük ilgi gördü.

Beren Saat’in yanı sıra Melisa Şenolsun, Mehmet Günsür ve Metin Akdülger’in de başrollerinde yer aldığı proje 2019 yılının Türkiye’de en çok izlenen dizisi oldu.

Netflix’in 30 Aralık’ta yayınladığı 2019’un en çok izlenen dizileri listesinde birinci sıraya giren Atiye’nin bunu sadece 3 günlük bir performans ile elde etmesi herkesi şaşırttı.

2019 yılında Netflix’te yayınlanan diziler arasında Atiye’nin elde ettiği bu müthiş çıkış, platforma da orijinal Türk dizilerine ağırlık vermesi konusunda da önemli bir mesaj olarak değerledirilebilir.

Konuyu köşesinde değerlendiren Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu,3 günlük performans ile diğer dizilerin izlenmesini nasıl geçtiği konusunda kafasında şüphe uyanınca bunun iç yüzünü Netflix yetkililerine sordu. Eyüboğlu’nun aldığı yanıt da şaşırtıcıydı:

“Üç günde Netflix’teki diğer dizilerinin bir yılda ulaştıkları izlenme oranlarını geride bırakıp birinci sıraya yerleşti. Ya o dizilerin bir yıllık izlenmeleri çok düşük ya da işin aslı başka.
Merak edip, araştırınca şüphemin yersiz olmadığını gördüm. Meğer aralık ayında çıkan ‘Atiye’, ‘The Witcher’ gibi yapımların ulaşmaları beklenen izlenme oranları hesap edilerek dahil edilmiş listeye.”