Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Buğra Gülsoy, karantina günlerinde büyük sürpriz yaptı!

Buğra Gülsoy, karantina günlerinde büyük sürpriz yaptı!

tarafından ker_def

Oyuncu, tiyatro yazarı, senarist ve yönetmen Buğra Gülsoy’un ilk romanı Birinci Kıyamet-Güneşin Battığı Yer, geçtiğimiz yıl İnkılâp Kitabevi’nden çıktı. Gülsoy’un, Türkiye ve dünyayı etkileyen Sabri Mahir’in gerçek hayat hikâyesinden esinlenerek yazdığı roman, 1900’lü yılların ilk çeyreğini içine alan, aşkın ve savaşın tanıklığında geçen insan hikâyelerine odaklanıyor.

Birinci Kıyamet’te Galatasaray Lisesi’nde okuyan ve gizlice kurulan futbol takımının oyuncularından biri olan Sabri Mahir üzerinden dünyanın kötülüğünü, nefreti, öteki olmayı, korkuyu, yüzleşmeyi anlatan Buğra Gülsoy, aşkı ve vatanı aynı teraziye koyarak zamanın yoksunluğuna da vurgu yapıyor.

Romanını “Sevginin yerini öfkenin aldığı, umutların tükendiği bir dönemde Osmanlı imparatorluğundan Fransa’ya, İspanya’dan İngiltere’ye ve Almanya’ya uzanan, tüm kıyametlerin nedeni olup zamanın çökmesini sağlayan kaçak bir yolcunun gerçek hikâyesi” sözleriyle anlatan Gülsoy’un, evrensel bir konuyu ele alırken yazarın kullandığı dil, akıcılık ve kurgu da
okura yeni bir pencere açıyor.

Edebiyatın usta ismi Zülfü Livaneli, Birinci Kıyamet için “Buğra Gülsoy, bir ilk romandan beklenmeyecek bir kurgu ustalığı ve işlek bir dille okurlarına ilginç bir hikâye anlatıyor.

Buğra Gülsoy, karantina günlerinde büyük sürpriz yaptı! 7

Okurların sayfalar akıp giderken alacağı edebiyat tadını tahmin edebiliyorum.” yorumunu yapıyor. Birinci Kıyamet romanının devamı olan İkinci Kıyamet ise çok yakında okurlarla buluşacak.