Ana sayfa Dizi Haberleri Cuma akşamları TRT1 dizisi için final kararı çıktı, Star TV ve atv dizileri için işler kötü gidiyor!

Cuma akşamları TRT1 dizisi için final kararı çıktı, Star TV ve atv dizileri için işler kötü gidiyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Cuma akşamları ekranda tam tamına 7 dizi var. Ana akım medya kanallarında yer alan bu diziler; Kırmızı Oda, Arka Sokaklar, Ramo, Son Yaz, Akıncı, Seni Çok Bekledim ve Payitaht Abdülhamid olarak dikkatleri çekiyor.

Birbirinden çok farklı projeler var. Ayrıca güçlü oyunculuklar ve prodüksiyonlar birbiri ile yarışıyor. Yani Cuma akşamları reytinglerde iyi sonuçlar almak o kadar da kolay değil… Bu 7 dizisi arasında TRT1’de ekrana gelmekte olan ve 5. sezonu devam eden Payitaht Abdülhamid için final kararı alındı. Muhtemelen Mayıs ayında dizi veda edecek.

7 dizinin rekabet ettiği Cuma akşamları Star TV’de yeni başlayan Seni Çok Bekledim ile, 1 Ocak’ta izleyici ile buluşan atv’nin Akıncı dizisinin de durumunun pek parlak olmadığı reyting sonuçlarına yansıyor.

Bülent İnal’ın harika performansıyla süslediği Payitaht Abdülhamid, 2’li reyting oranları ile sadece belirli bir kitleye ulaşabiliyor.

Seni Çok Bekledim dizisi 3’lü reyting oralarında ve bu yeterli değil. Star TV’nin bu dizi için Akrep ve Sol Yanım’ı ateşe attığı da düşünülür ise, reytingler büyük hayal kırıklığını daha iyi yansıtıyor.

Cuma akşamları TRT1 dizisi için final kararı çıktı, Star TV ve atv dizileri için işler kötü gidiyor! 8

atv de benzer bir hatayı Hercai dizisini pazar gününe alıp, Akıncı’yı cuma akşamları başlatarak yaptı. 1 Ocak’ta ilk bölümü yayınlanan Akıncı çok iyi reytingler ile yayın hayatına iyi bir giriş yaptı. Ancak ikinci bölümden itibaren başlayan düşüş durdurulamadı.

Şükrü Özyıldız ve Büşra Develi ikilisinin başrolünde yer aldığı Akıncı, büyük emekler verilmesine ve güçlü prodüksiyona rağmen reytinglerin 3’lü oranlara kadar düşmesine engel olamadı.

Cuma akşamları TRT1 dizisi için final kararı çıktı, Star TV ve atv dizileri için işler kötü gidiyor! 9

Ne Seni Çok Bekledim ne de Akıncı dizileri hak ettikleri reytinglerin karşılığını alamıyor. Her iki proje için de kanallar ellerinden geleni yapıyor ama bir türlü izleyiciye ulaşmıyor.

Cuma rekabetinde birbirinden farklı yapımların olması ve izleyicilerin de birçok tercihe sahip olması bazı yapımların öne çıkmasını sağlıyor, bazılarının ise düşük oranlarla sürmesinin nedeni oluyor.

Kırmızı Oda, Arka Sokaklar, Ramo ve Son Yaz dizileri bu denklemde ayakta kalan yapımlar olarak alkışı hak ediyor.