Ana sayfa Dizi Haberleri Diziler bir bir yayından kalkıyor, Akasya Durağı’nın Osman Ağa’sı Cezmi Baskın’ın yüreği hopluyor

Diziler bir bir yayından kalkıyor, Akasya Durağı’nın Osman Ağa’sı Cezmi Baskın’ın yüreği hopluyor

tarafından ker_def

‘Oyunculuk hayat gibidir’

11 Mart 1949 İstanbul doğumlu olan ödüllü sanatçı Cezmi Baskın, dizilerin erken final yaparak veda etmesi durumunda ne kadar rahatsız olduğunu anlattı.

Oyunculuğun kendisi için bir hayat biçimi olduğunu söyleyen Baskın, çok sayıda sinema filminde farklı karakterleri canlandırmış bir isim.

Televizyon ekranlarında da aşina olduğumuz birçok karaktere hayat verdi.

Bizimkiler dizisinde İbrikçi olarak izledik. Ayrılsak da Beraberiz dizisinde ise Kızıl Basri karakteriyle kendini sevdirmişti.

Akasya Durağı dizisindeki Osman Ağa karakteriyle gençlerin de çok sevdiği bir oyuncu olduğunu göstermişti.

Ekranda son olarak ise 2016 yılında yayınlanan Rüzgarın Kalbi dizisinde Muammer rolündeydi…

Sinema filmlerini ağırlık veren ve Dümdüzz Adam filminde takide geçen bir adamın hikayesine hayat veren Cezmi Baskın, dizilerin erken final yapmasının rahatsızlığını yaşıyor.

Milliyet gazetesine konuşan Baskın, “Son yıllarda diziler çabuk final yapabiliyor. Oyuncu olarak endişeleriniz var mı?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Çok… Çünkü bu durum, sektörün yaşadığı krizi yansıtıyor. Emeğe fazla değer verilmediğinin de belirtisi… Kontratlarımızın hiç para etmediği, tek taraflı olduğu, yapımcıların kapısının önünde şöhrete aç pek çok gencin bulunması, ucuz iş gücü ve seyircinin estetik değerlerinin basitliği, bu sonucu doğuruyor. Oyuncu olarak gelecek endişem var.”

Cezmi Baskın, “Oyunculukta sadece komedi ya da dram yoktur. Hayat gibidir, üzüntülü ve sevinçli anları da vardır. Bu yüzden proje seçmem” şeklinde konuştu.

Diziler bir bir yayından kalkıyor, Akasya Durağı'nın Osman Ağa'sı Cezmi Baskın'ın yüreği hopluyor 7

AKASYA DURAĞI DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Akasya Durağı’ndan sonra yeni filminde de taksici karakterine hayat veren usta oyuncu, bu benzerliği şu şekilde açıklamakta:

“Bu, bir tesadüf… Ama başka bir perspektiften bakılınca, taksi konulu filmler olunca akıllara ben geliyorum herhalde… Hikayenin içinde bir taksi olsa da, anlatım biçimi ve konu çok farklı. Ve daha da önemlisi taksici rolünde torun (Ferdi Sancar) oynuyor. “