Ana sayfa Foto Galeri Ebru Yaşar, Bergüzar Korel ile yarış halinde

Ebru Yaşar, Bergüzar Korel ile yarış halinde

tarafından ker_def

berguzarkorel

“BENİM BERGÜZAR’DAN NE FARKIM VAR?”

Gelen oyunculuk tekliflerini niye kabul etmediniz?

Kendimi en iyi ifade edebileceğim platformun şarkı söylemek olduğunu biliyorum. Ayrıca ben bir gün klip çekiyorum sonra 2 gün hasta yatıyorum. Yoksa benim Bergüzar Korel’den ne farkım var? Hayalini kurduğum, planını yaptığım konumdayım. Gün boyu sette olmak da çok zor. Oyuncular aldıkları paraları sonuna kadar hak ediyor. Hoş, kazandıkları paraları yiyebiliyorlar mı bilemiyorum.

“POPÇULUĞA EVRİLMEDİM”

Yeni albümünüz ‘Haddinden Fazla’ bu kadar beklemenize, emek harcamanıza değdi mi?

Elbette değdi. Değmese albümü yapmazdım.

Albümünüzde pop tınıları seziliyor. Pop tarzı olmasını mı istediniz?

Hayır, hayır. Lütfen popçuluğa evrildiğim sanılmasın. Yok öyle bir şey. Günümüzün sound’uyla kendi klasik sound’umu harmanlamak istedim. Sanıyorum şarkılarını aldığım kişiler ve albümün aranjesini yapanlar popçu kimlikleriyle tanındıkları için böyle bir algı oluştu. Örneğin çıkış şarkım ‘Nasıl Uyuyorsun’un sahibi Gülden Mutlu popçu ama okuma gırtlağı benim gırtlağımla aynı. Popçuluğa yönelmem söz konusu değil.

Şarkıları hangi kriterlere göre seçtiniz?

Benim oldum olası karşı olduğum bir durum var. Birinin bir şarkısı çok mu ilgi gördü, hemen git ondan şarkı al. Hayır, o kişinin her şarkısı çok ilgi gören şarkısı kadar güzel olamayabilir. Veya o kişinin her şarkısı benim gırtlağıma uyacak da değil. Bu nedenle şarkı alacağım kişileri ayırt etmiyorum. En güzel şarkı kimdeyse ondan alıyorum. Kriterim budur.

Albümünüzde 2 Arap şarkısı var. Arap ülkelerine açılmak mı istiyorsunuz?

2 Arap 1 de Yunan şarkısı var. Melodilerini beğendiğim için aldım. Arap şarkılarından birinin sözünü ben yazdım, diğerini de Onur Murat’la birlikte yazdık. Yunan şarkısının sözleriniyse Emir yazdı. Sonuçta Arap kültürüyle Yunan kültürü bizim kültürümüzle benzerlikler taşıyor. O şarkıların beğenileceğine inandım.