Ana sayfa Dizi Haberleri Gülperi’de Hasan, Çukur’da Akın! Burak Dakak neden bu rolleri kabul etti?

Gülperi’de Hasan, Çukur’da Akın! Burak Dakak neden bu rolleri kabul etti?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gülperi dizisi Nurgül Yeşilçay ile Timuçin Esen’i bir araya getirmişti. Reytingleri çok iyi olmayan dizi sadece 1 sezon sürebildi… Ancak dizide dikkat çeken bir oyuncu vardı. Burak Dakak’tan bahsediyoruz… Hasan karakterini canlandıran oyuncu asi, birçok yanlış yapan, kendi kafasının dikine giden ve belayı adeta mıknatıs gibi çeken birisiydi…

Hasan karakterinde Burak Dakak öyle başarılı bir performans ortaya koydu ki, Çukur’daki Akın Koçovalı karakterini canlandırması izleyiciler için hak ettiği bir başarıydı. Akın’ın babası ile yaşadığı ilişkide verdiği tepkileri bir noktada haklı bulan Burak Dakak, çünkü küçüklüğünden beri babası tarafından pek sevilme duygusu hissetmemiş bir karakter olduğuna dikkat çekti.

L’Officiel Hommes Türkiye dergisine karakter hakkında düşüncelerini anlatan Burak Dakak, karakterin ruhuna sevilmeme ve istenmeme duygusunun yerleştiğine dikkat çekiyor.

Ancak Akın Koçovalı, büyük pişmanlıklar da yaşamaya başladı ve bu yeni dönemde karakterin yeni hissiyatlarını Burak Dakak, izleyicilere çok iyi geçiriyor. Dedesinin ölümüne sebep olmanın pişmanlığı ile Akın, büyük bir vicdan azabı içinde…

Gülperi'de Hasan, Çukur'da Akın! Burak Dakak neden bu rolleri kabul etti? 7

Peki Burak Dakak, Hasan ve Akın karakterlerini neden kabul etti? Hangi detaylar bu karakterleri oynaması için oyuncuyu ikna etti?

Burak Dakak, dergideki röportajında bir rolü seçerken aradığı bir özellik olmadığının altını çizdi. Oyuncu, “Sadece genelde okuduğum zaman onu hayal etmeye çalışırım. O karakterin nasıl biri olacağını kafamda canlandırırım. Düşündüğüm kişi beni heyecanlandırıyor ve gerçekten ona hayat vermek onu oynamak istiyorsan ve hissediyorsam o yetirli olur benim için” diye konuştu.