Ana sayfa Dizi Haberleri İstanbullu Gelin’in setinde neler oluyor? Aslı Enver’e destek yağıyor! Kapris değil, hak aramak!

İstanbullu Gelin’in setinde neler oluyor? Aslı Enver’e destek yağıyor! Kapris değil, hak aramak!

tarafından zk zk

İstanbullu Gelin'in setinde neler oluyor? Aslı Enver'e destek yağıyor! Kapris değil, hak aramak! 7
Twitter’da @Azuth adlı kullanıcı, “Bir erkekle aynı şartlarda çalışmak isteyen kadının hakkını aramasına kapris diyorlar” tweet’iyle konuyu gündeme getirirken, yepyeni bir tartışmayı da ateşlemiş oldu. Kullanıcıya cevap veren @horoz1938 adlı kişi, “Özcan Deniz daha ünlü bir kişilik. İster istemez ona verilen para da, imtiyazlar da fazla olacaktır. Edebiyat yapmayın, elinizde kalır!” dedi.

Ve tahmin edersiniz ki tartışma iyice büyüdü. Peki sizce kim haklı?

Twitter’daki tartışma @Azuth’un yazışmalarıyla şöyle gelişti:
Twitter’daki tartışma @Azuth’un yazışmalarıyla şöyle gelişti:
“Dizinin adı İstanbullu Gelin. Bursalı Damat değil. Dizide başrolü Aslı Enver oynuyor. Ya ne çok seviyorsunuz bilmediğiniz konularda rüzgar yapmayı. 4857 sayılı İş Kanunu Madde 5’e göre yapılanlar yasal değil. Bir işveren aynı işi yapan çalışanlar arasında maddi fark güdemez. Ayrıca 1982 anayasasının 10’uncu maddesinde eşitlik ilkesi net bir şekilde tanımlanlıştır. Kanuni haklarını isteyen birisine ‘kapris yapıyorsun’ demek sadece cinsiyetçiliktir. Ben diziyi izliyorum. Aynı işi yaptıklarını düşünüyorum. Eşit dakika, eşit replik… Öykü zaten tamamen Aslı Enver üzerine kurulu.”

Bir başka kullanıcı @Demirtok şunları yazdı:
“Kadın haklarına pozitif ayrımcılık yapan biri olarak söylüyorum: Bu konu sette kadın-erkek değil; kıdem, şöhret, projedeki önem meselesi… Ama kadın olduğu için değil, her sette olması gereken karavan, bekletmeme, iyi yemek, uyku saati, insanca şartlar, herkeste olmalı!”

Tartışmaya başka bir şekilde @_handrelllaa da katıldı:
“Ya bunun kadın erkekle aynı şartta olmasıyla ne alakası var? Özcan Deniz’den bahsediyoruz, Aslı Enver who is yani? Dünkü bebeye bak, Özcan Deniz olman için daha önünde çok yol var. Bence kendine gel.”

Ve diğerleri…
@Varsayimsal: “Özcan Deniz kim? Burun çekerek rol keser yıllarca; buna oyunculuk dersiniz. Aslı Enver son derece haklı talebinde. İş Kanunu’na aykırı yapılan şey. Ayrımcılık resmen.

@sansisalv: “Özcan Deniz bu işe yıllarını harcamış, saçmasapan fanboyluk yapmayın. Aslı Enver haksız demiyorum ama ödüllü, sevilen bir oyuncuya çıkıp da ‘bu kim’ denilemez.

@1beynedanismali: “Eşitlik, hak, hukuk gibi kavramlar bir anlam ifade etmiyor artık çoğu kişiye maalesef.

@lacivertpapyon1: “Dizinin takipçisiyim. Aslı Enver’in ne kariyeri var ne kadar dizisi tutmuş? Mesele bu. Dizide net başrol diye birisi yok. İsmi öyle olabilir ama hikaye çok farklı yöne gitti.

Zeynep Beşerler de konuya dahil oldu
Zeynep Beşerler de konuya dahil oldu
@senlilik: “Aslı Enver icra ediyor olduğu mesleğin eğitimini almış, yıllardır bu sektörde yer alan bir dizi/sinema/tiyatro oyuncusu olarak neden Özcan Bey kadar olamıyormuş?

@kfyalp: “Belli ki Özcan Deniz’in sözleşmesinde var, istediği karavanı tahsis etmiştir. Sahne kurulma sonrası gelişi Özcan Deniz’in egosuyla alakalı ve yine yapımcının toleransı. Bunları Aslı Enver’in sonradan istemesi bu haberi yaptıran yapımcı için şu anda kapris olarak görünüyor. Bakalım Aslı Enver kazanabilecek mi?

İSTANBULLU GELİN TÜM BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYIN

@rougeneli: Söz konusu erkek, hele de Özcan Deniz olunca nasıl da savunanlar çoğalmış! Birine hak veriyorsan aynı şartlarda karşısındakine de vereceksin. Eşitlik, adalet budur. Kadın sonuna kadar haklı!

@zeynep5erler: “Gerçekten bu yazılanlara inanmak istemedim ancak kayıtsız da kalamadım. Aslı Enver tiyatro mezunu, yaptığı işi hakkıyla yerine getiren çok iyi bir oyuncu. Aynı durum alaylı olan Özcan Deniz için de geçerli olabilir. Ancak aynı şartlarda, saatlerce, günlerce birlikte çalışan insanlar illa ki eşit set şartlarına ve konforuna sahip olmalılar. Ki performansları aynı olabilsin. Burada hayatında set görmemiş arkadaşların oyuncular için karınlarından uydurdukları bilinçsiz yorumlara baktıkça, orada hayatlarını geçiren arkadaşlarıma çok üzüldüm.”