Ana sayfa Dizi Haberleri Kurtlar Vadisi dizisinde izleyicileri mest eden hareketler

Kurtlar Vadisi dizisinde izleyicileri mest eden hareketler

tarafından ker_def

kurtlar7

Türkiye’ye yayılmış kitlesel eylemler istiyorlar ama Ariel’in de dediği gibi bu o kadar kolay değil. Ariel aşamaları öyle güzel anlattı ki insanın sırtına yavaşça vurup “kolay gelsin be birader, senin de işin zor” diyesi geliyor. Aşamalar hikayesi güzeldi ama komplo teorileriyle ilgili bahsettiği entelijansiya çok çok tehlikeli bir söylem.

Son yıllarda komplo teorilerinin çok büyük ilgi gördüğü bir gerçek. Bununla beraber ipe sapa gelmez bir sürü yeni teori de türüyor ve eskisinin müşterisi olanlar bunları hap gibi yutuyorlar. Mesela televizyona biri çıkıp diyor ki…

korku filmleri özellikle ekonomik kriz dönemlerinde çoğalır çünkü halkı daha da depresif duruma sokmak, baskı kurmak isterler. Herkes bu adamlara “neden böyle bir şey istesinler” sorusunu dahi sormadan söyleneni kabul ediyor.
Evet doğrudur. Kriz dönemlerinde korku filmlerinde artış olur çünkü korku filmlerinin müdavimleri vardır ve çok kâr sağlamasa da hemen hemen hiç zarar ettirmez. O müdavimler gerekirse boğazından keser yine o filme gider. Yapımcılar da riske girip zarar etmektense az ama öz kazanmayı tercih eder.

İnanın daha fazla komplo teorisine ihtiyacımız yok. Çünkü her şeyi, herkesi tehdit olarak görmeye başladık. İhtiyacımız olan şey sadece rasyonel akıl ve biraz sorgulamak. Üstelik komplo teorileri kurma konusunda da olaya bakışımız son derece demode. Dünyanın bu işi nasıl yaptığını merak edenlere Secret State: Yeni Komlo Teorisi Düzeni yazımı okumalarını öneririm. Zaten daha önce de yer yer önermiştim.