Ana sayfa Dizi Haberleri Kuzey Yıldızı gizli tehlikeyi görmezse yayından kaldırılabilir!

Kuzey Yıldızı gizli tehlikeyi görmezse yayından kaldırılabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Kuzey Yıldızı dizisi hesap hatası yaptı ama asıl tehlike başka! Show TV’nin 2019-2020 sezonunda ekrana getirdiği Kuzey Yıldızı dizisi, koronavirüs pandemisi sürecine kadar çok büyük başarı elde etti. Cumartesi akşamlarını adeta kapatan dizi, hikayesi ve oyunculuk performanslarıyla da çok başarılı bir çıkışa imzasını attı.

Aslıhan Güner ve İsmail Demirci rollerine çok iyi uyum sağladı. Enerjileri ve uzun süredir ekranda olmamalarının getirdiği özlemi de katınca izleyiciler bu dizi çiftini çok sevdi. Kuzey Yıldızı eğlenceli hikayesinin yanı sıra yan karakterleriyle de ekranda başındakileri mutlu eden bir yapım oldu.

Nahide karakteri ile Merve Şen, Sefer ile Toygan Avanoğlu ve Pembe karakteriyle de Zeynep Kankonde gerçekten çok başarılı işler yaptı. Ancak koronavirüs pandemisinin düşüşe geçtiği ve normalleşme adımlarının başladığı Mayıs sonunda dizinin yeniden çekimlere başlaması bir hata mıydı?

Aslında sosyal medyaya bakarsanız Kuzey Yıldızı heyecanla ve merakla bekleniyor, yine müthiş reytingler alabileceği izlenimi veriliyordu. Ancak 28. ve 29. bölümler yayınlandığında görüldü ki, sosyal medyadaki bu gaz dalgasının reytinge bir etkisi yok.

Kuzey Yıldızı dizisi, sosyal medyanın öncülük ettiği geri dönüş taleplerine olumlu yanıt verdi ama reytingler kimseyi memnun etmedi. Bir başka gerçeklik ise, Kuzey ve Yıldız’ın inatlaşma halinde aşk haline geçişleri noktası fazla uzatıldı. Senaryonun artık izleyicilere sanki hep aynı şeyi izliyorlarmış gibi gelmesi de bir başka sorun.

Kuzey Yıldızı, 2020-2021 sezonunda yine iddialı bir yapım olacak. Yine izleyicisi çok olacak,belki eski reytinglerine yine kavuşacak. Ancak senaristlerin şunu düşünmesi şart; hikaye nereye gidecek?

Artık karşılıklı çatışma, çekişme, naz yapma ve bunlar gibi bilindik konuları izleyiciler yeterince seyretti. Artık hikayede yeni bir şey söylemek şart. Düşen reytingleri sadece yaz ayına bağlayan bir yapım anlayışı olur ise, dizi asıl o zaman büyük bir hata yapmış olacak. İlk sezonu müthiş başlayıp da hikayesinde yenilikler yapmayarak ikinci sezonda erken final şoku yaşayan birçok dizi olduğu unutulmamalı.