Ana sayfa Sosyal Medya Masumiyet ve Kağıt Ev dizilerinde aynı manzara şaşkınlık yaşattı!

Masumiyet ve Kağıt Ev dizilerinde aynı manzara şaşkınlık yaşattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay — Birisi Fox TV ekranında çarşamba akşamları yayınlanmakta olan Masumiyet dizisi. Diğeri ise Star TV’de pazartesi akşamları izleyici ile buluşan Kağıt Ev… Her iki yapım da hikayeleri ile dikkat çekiyor. Güçlü oyuncu kadroları ile yola çıkan iki dizinin reyting sonuçları da tatmin edici gelmiyor.

Ekranda iki farklı kanaldaki bu iki diziyi birleştiren şey ise senaryoda dikkat çeken bir benzerlik hali… Bu durumu Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu öne çıkardı. Masumiyet dizisinde Ertuğrul Postoğlu’nun canlandırdığı İsmail karakteri ile Kağıt Ev’de Erdal Beşikçioğlu’nun oynadığı Cihan karakterlerinin birbirlerine benzer panik halleri öne çıktı.

Ancak o panik anlarında yanlarındaki kadınların durumu toparlama halleri aynıydı. Yani hem Kağıt Ev de Nur Fettahoğlu’nun canlandırdığı Aylin hem de Masumiyet’te Süreyya Güzel’in hayat verdiği Beril aynı noktada birleşti. Her ikisi de yanlarındaki erkeği durdurmak, düzenlemek ve panik halinde bir hata yapmasını engelleme çabası içindeydi.

Sina Koloğlu, köşe yazısında bu durumu ortaya koyan şu notları aktardı:

İsmail’in olay gecesi panik hali ve Beril’in söyledikleri… “İsmail sakin ol. Bırak artık kızı” diyor. İsmail ambulans çağırmak istiyor. “Kendimizi kurtarmak zorundayız. (…) Sen herhangi biri değilsin, sen yaşayan efsanesin…”

Benzer panik durumu ‘Kağıt Ev’de de oluyor. Cihan artık sıkıldığını ve panik halinde yaşamak istemediğini söylüyor Aylin’e onun bürosundaki konuşmalarında. Aylin, “Git anlat Bülent’e içeri tıkılalım” diyor. Cihan suçu üzerine alacağını söylüyor. Aylin karşı çıkıyor ve onsuz olamayacağını anlatıyor. Aylin kendi açılarından durumu toparlıyor.”