Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Öykü Gürman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Öykü Gürman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Öykü Gürman, 4 Ağustos 1982 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi oyuncusu, pop ve flamenco şarkıcısı.

Adı: Öykü Gürman
Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.69 m.
Kilosu:  53 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Koyu Kahverengi
Annesi: Serap Gürman
Babası: Musa Gürman
Çocuğu: Yok
Kardeşleri: Berk Gürman, Doğa Gürman
Instagram: https://www.instagram.com/oykugurman/?hl=tr
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Öykü Gürman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Trabzonlu ve Azeri. Babası elektrik mühendisi, anne ve babası o dokuz yaşındayken ayrıldı. Bir ablası bir de erkek ikiz kardeşi var. “Babam mühendis ama aynı zamanda kısa filmler çeken, sanatçı ruhlu bir insan. Sağlam bir dinleyici olarak müziğin her türüyle haşır neşir! Arşivinde Paco de Lucia da var Zeki Müren de. Annem ise Selahattin Altınbaş’lardan, Ziya Taşkent’lerden el almış bir solist. Hatta hocalarının vaktiyle ‘Yeni bir Muazzez Abacı doğuyor’ demişliği bile var onun için. Babam, ‘Bir insanın ailedeki eğitimi altı yaşında biter’ görüşünü savunurdu. 12 yaşındayken önümüze ‘Felsefenin Temel İlkeleri’ kitabını koyup; ‘Canınız sıkıldığında bir göz atın. Ama anlamadığınız vakit bana gelmeyin, kendiniz çözün’ derdi.

Çocukluk yılları: Anne ve babasının ayrılığından dolayı hep baba özlemiyle büyüdü. “Baba eksikliği yaşadım hep. Bunu söylemiyordum ama artık söylüyorum. Üzgün ya da kızgın değilim ama bu beni eksiltti. Özellikle karşı cinsle ilişkilerimde sahiplenilmeyi, korunmayı ve onaylanmayı bekledim. Oysa insan kendi kendinin sahibidir. Hayatta en sevdiğim varlık annem. Babamla ayrıldıktan sonra çok emek verdi bize.”

Eğitim hayatı: İlkokulu Özel Efdal Ana ve İlkokulunda tamamladı. Ortaokulu İstek Vakfı Acıbadem Lisesi’nde bitirdi. 2001 yılında ise Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nı kazanarak müzik eğitimine keman ve şan dersleri alarak devam etti.”

Müzik kariyeri: Video paylaşım sitesi YouTube’a ikiz kardeşi Berk ile birlikte yükledikleri videoda seslendirdikleri ‘Evlerinin Önü Boyalı Direk’ şarkısı ile tanındı. Bu video Mayıs 2008 itibarı ile 10 milyon 800 bin kez izlendi. Albüm yaptıktan sonra çektikleri klipleri de 6 milyon 850 bin kez izlendi. İlk albümleri olan Kısmet’te toplam 10 şarkı var. İkiz kardeşi Berk Gürman’ın’in imzasını taşıyan şarkıların yanı sıra türküleri de flamenco ile birlikte harmanlayıp albüme koydular. 2010 yılında Öykü ve Berk grubunu sonlandırarak, iki kardeş yollarına tek devam etme kararı aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Urfalıyam Ezelden’ dizisinde canlandırdığı ‘Ceylan’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Sen Anlat Karadeniz’ dizisinde canlandırdığı ‘Asiye Kaleli’’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Sempatik, cana yakın, eğlenceli, çalışkan, disiplinli. “Mesela düzen konusunda takıntılıyım. Çocukluğumdan beri sorumluluk duygum çok fazla. Ondan olabilir. Berk ile ikiz olmamıza rağmen ben hep abla gibiydim. Anneme ve babama karşı da aynı şeyi hissederim. Anaç ruhluyum. Herkesi memnun etmek gibi bir çabam vardır.”

Düşünce yapısı: Geçmişe dönüp yaşamayı tercih etmiyor, geçici sevgi ve şöhretle de çok ilgilenmiyor. “Varlığın ardından yokluğu da yaşadım. Kendi içimde üzüldüm. Ama bana hep soruldu, ‘Kimler neler neler oldu, sen bu sesinle niye ortalarda yoksun’ diye. Ben birilerine yalakalık yapmıyorum, birileriyle çıkarcı biçimde diyaloga girmiyorum. Bazı kapıları zorlayabilirdim, kollayabilirdim ama hiçbir zaman öyle bir cingözlük, çakallık noktasında olmadı zihnim. Çünkü öyle biri değilim. Yapamam, ben de çok sahte durur.”

Öykü Gürman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? Set aralarında bazen şarkı söylüyor. “Geçen gün ekip gerilmişti, yorgundu. Ben de öyle. Bir türkü patlattım yüksek sesle. Herkesin bir anlık havası değişti. Zaman zaman yapıyorum. Yaklaşıyorum yanlarına arkadaşlarımın, bir küçük şarkı söylüyorum. Ama çok uzatmıyorum. Çünkü karakterimden çıkmamam gerekiyor sette.”

Şarkı seçimlerinde neye dikkat ediyor? En başta sesine uygun olup olmadığına bakıyor. Vokal melodisi olmayan şarkıları hiç sevmiyor. “Onlar bana çocuk şarkısı gibi geliyor. Yukarıya doğru nağmeler o meyan kısmı gösterişi olan şarkıları seviyorum. Ama daha çok sözlere dikkat ederim. Çünkü şarkı söylemek hikâye anlatmak demek. Benim de adım Öykü, ben bir anlatıcıyım. Dolayısıyla benim o şarkıyı insanlara doğru düzgün anlatmam lazım.”

İlk sinema filmi: Alper Çağlar/ Panzehir

Aşka bakışı: “Gerçek sevgi insanın vicdanıdır, içinde Allah korkusu olan biri sevdiği insanı üzmez. Sizi kendi kalbine ortak edebilecek kişinin sevgisi gerçektir. Beraber yol yürüdüğünüz kişi menfaatsiz ve iyi niyetle yanınızda adam gibi durabilecekse bu sevgi gerçektir. Bir ilişkide canımı en çok verilen sözlerin tutulmaması acıtır. Birini beklenti içine sokmak ve sözünü tutmamak da aldatmaktır. Bir çocuğa ‘Sana elma şekeri alacağım’ deyip almazsanız olmaz. Ben o çocuk saflığı ve dürüstlüğüyle yaşıyorum hayatı.”

Hayata bakışı: Etiketleri ve ön yargıları hiç sevmiyor. “Zaten hesaplı yaşayamayan bir insan etiketleri de sevmez. Sadece etiketleri değil insanlara şekilci yaklaşmayı da sevmiyorum. Bence insan her türlü eleştiriyi okumalı. Olumlu ya da olumsuz olabilir ama eleştirinin hası güzeldir. Benim için eleştiriyi yapan ağız önemlidir. Duruşu, tavrı, yaşantısı, mesleği. Sağlam bir yerde duran birisinin ağzından çıkıyorsa onu dikkate alırım. Cahil, bilinçsizce, sırf sallamış olmak için yapan insanı dikkate almam. İnsanlar başkalarını eleştirmeden önce kendilerine bakmalı.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuk yapmak hep hayaliydi ama ‘Urfalıyam Ezelden’ dizisi sadece 10 bölüm sürdü. “Oyunculuk çok emek verilen bir şey ama bir dizinin tutması için birçok parametre var. Oyunculukla ilgili teklifler de geldi ama hep şarkı söyleyen rollerdi bunlar. Gazinoda şarkıcı, birinin sevgilisi ama şarkıcı. İçimde bu işe dair farklı bir yetenek olduğunu, bunu da farklı bir karakterle renklendirmem gerektiğini düşünüyordum. ‘Asiye’  karakteri bunun için harika bir seçenekti. Bir mimik kraliçesiyimdir. Ben de bir yetenek var ama bunu öyle bir karakterle göstermeliyim ki; insanlar komik, eğlenceli, hızlı konuşan, hiperaktif tarafımı keşfetsin. Bunu şarkı söylerken göstermenin imkanı yok. ‘Evlerinin Önü Boyalı Direk’ zamanından beri insanlara tam olarak nasıl biri olduğumu gösteremediğimi düşünüyorum. ‘Asiye’ bana o kapıyı açtı.”

Gelecek Hayali: Çocuk yapmayı çok istiyor. “Nasip kısmet. Önemli olan her şeyin ‘Hayırlısı’nı dilemek ve istemektir.”

Neye tahammül edemez? Maddiyatı maneviyattan önde tutan, riyakâr, ikiyüzlü ve çıkarcı insanlara tahammül edemiyor. “Birine haksızlık yapıldığı zaman da tahammül edemiyorum. Hayatta en sinirlendiğim şey önyargı. Sen Allah değilsin ki. Kimsenin kimseyi haksız yere eleştirmeye hakkı yok.”

Öykü Gürman Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hangi filmden etkilendi? Almodovar’ın ve Kim Ki-duk’un bütün filmlerini seviyor.

En sevdiği şarkı? Ajda Pekkan’ın, ‘Her Yaşın Ayrı Bir Güzelliği Var’ şarkısı.

Ne tür kitaplar okur? Öykü ve şiir kitapları okumayı seviyor.

Neye para harcar?  Marka takıntısı yok ama çanta, ayakkabı ve güneş gözlüğü konusunda biraz titiz. “Ayakkabım iyi olmalı. En çok ayakkabı ve parfüm konusunda hassasım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020 -Gel Dese Aşk / Sitare

2018/2019-Sen Anlat Karadeniz/Asiye Kaleli

2015-Aşk Zamanı /Leyla Korkmaz

2014 -Urfalıyım Ezelden /Ceylan

2004-Türkü Filmi

SİNEMA FİLMLERİ

2014- Panzehir/ Zeynep Korkut

TİYATRO OYUNLARI

2017- Plastik Aşklar

SUNUCULUK YAPTIĞI PROGRAMLAR

2008- Boyalı Direk / TRT

ALBÜMLERİ

2007 – Kısmet / Pasaj Müzik

2009 – İki Arada/ Pasaj Müzik

2011 – Bir Başka/ Pasaj Müzik

2014 – Urfalıyam Ezelden

2015 – Aşk Zamanı

2015- Rüya Bitti / Pasaj Müzik

VİDEO KLİPLERİ

2007- Evlerinin Önü Boyalı Direk

2010- Seni Ben Unutmak İstemedim Ki

2009- Geceler Düşman

2008- Aman geze geze

2010- Gönül Arsızı

ÖDÜLLERİ

2007 – Kral TV / Yılın En İyi Çıkış Yapan Grubu

2007 – Magazin Gazetecileri Derneği / Yılın En İyi Çıkış Yapan Yorumcusu

2008 – Radio N101 / En İyisi Sizsiniz Ödülü

2008 – Hürriyet Altın Kelebek Ödülü