Ana sayfa Dizi Fragmanları Pera Palas’ta Gece Yarısı nasıl bir dizi?

Pera Palas’ta Gece Yarısı nasıl bir dizi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix, yerdi dizi atağını sürdürüyor. Pandemiye rağmen birçok yapım için sete çıkılıyor veya çekimler devam ediyor. Pera Palas’ta Gece Yarısı isimli dizi projesinin de hayata geçirilmesi konusunda ciddi bir çaba ortaya konuldu… Charles King’in aynı isimli ödüllü kitabından Elif Usman’ın senaryolaştırdığı dizinin yönetmenliğini Emre Şahin üstlendi. 8 bölümlük mini bir diziden bahsediyoruz.

Genç bir gazetecinin Pera Palas Oteli ile ilgili yazı yazması üzerine başlayan bir hikaye anlatılacak. Esra’nın bu yolculuğu sırasında Ulu önder Atatürk’e düzenlenen siyasi bir komplo da dizide yer alacak. Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, dizi hakkında bazı detayları köşesinde paylaştı.

Karga Seven Pictures tarafından Netflix için hazırlanan dizinin detayları hakkında Anibal Güleroğlu’nun yazısı şöyle:

“Charles King’in aynı adlı ödüllü kitabından uyarlanan yapımın konusu kadar Elif Usman tarafından kaleme alınıyor olması projeye artı değer katıyor zira. Yapımın yönetmen koltuğunda yine Karga Seven’dan Emre Şahin yer alıyor. Sekiz bölümden oluşan dizi, genç bir gazeteci olan Esra’nın, İstanbul’daki efsanevi Pera Palas Oteli ile karşılaşmasını konu alıyor.

Otel hakkında yazı yazmak üzere görevlendirilen Esra, yanlışlıkla tarihi odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Esra bu kapıdan geçmişe doğru bir yolculuk yapar ve modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e karşı düzenlenen siyasi bir komplonun ortasına düşer.

Artık kurnaz otel müdürü Ahmet ile birlikte Türkiye tarihinin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak, Esra, İstanbul’un en çılgın kulübünün sahibi, yakışıklı ve gizemli Halit ile tanışır tanışmaz, 1919 İstanbul’unda hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve kimsenin aslında söylediği kişi olmadığını anlar.”