Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz dizisi geçmişe geri döndü! Ama bu sefer daha akıllıca plan kuruldu!

Sen Anlat Karadeniz dizisi geçmişe geri döndü! Ama bu sefer daha akıllıca plan kuruldu!

tarafından ker_def

Sen Anlat Karadeniz yeniden kadına şiddete odaklanınca kafalar karıştı!

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – atv ekranında izleyicilerle buluşan Sen Anlat Karadeniz dizisi yayın hayatına başladığı ilk zamanlarda Nefes’in yaşadığı şiddet, sahnelerdeki sertlik dikkat çekmiş hatta konu Türkiye gündeminden düşmemişti.

Uzun süre çok konuşulan hatta Meclis’te bile konu edilen Sen Anlat Karadeniz dizisindeki kadına şiddet sahneleri RTÜK’ün de devreye girmesiyle hafifletilmiş ve sonrasında konu Vedat’ın kötülüğüne odaklanarak dizi bugünlere gelmişti.

Ancak Vedat karakterinin diziden ayrılmasından sonra büyük bir boşluk doğdu.. Adeta, Tahir ve Nefes’in hikayesi önemsizleşmeye başladı.

Bu durumda da diziye Uğur Çavuşoğlu’nun canlandırdığı Genco karakteri dahil oldu. Genco’nun kadına şiddet sahneleri yeniden diziyi gündeme taşımaya başaldı.

Dizinin 52. bölümünde kadına şiddete yönelik sahnelerin yeniden geldiği görenler, yeni bir Vedat vakası ile karşı karşıya olduğumuzu anladı.

Peki neden bu sahnelere tekrar ihtiyaç duyuldu? İşte bu soru soruluyor.

Sen Anlat Karadeniz 52. bölüm 1. fragmanı:

Genco’nun Vedat’tan bile daha kötü, sert bir karakter havası Sen Anlat Karadeniz’in gidişatını ciddi şekilde etkileyecek.

Ancak bu şiddet olaylarını hafifletecek bir gelişme daha yaşandı.

Nefes, artık kendisi gibi şiddete uğrayan kadınların sesi oldu ve onların kurtuluşu için de büyük bir umut konumuna getiriliyor.

Radyodan seslenen Nefes, “Adım Nefes Kaleli, ben susmadım şiddete boyun eğmedim. Siz de susmayın…” diyerek aslında toplumsal bir mesaj da vermekte…

Yani dizide daha önce olmayan bir taktik izleniyor. Bir tarafta kadına şiddete yönelik sahneler, öbür tarafta ise bu şiddete son vermeye yönelik mücadele…

Bu denge politikası ile şiddet sahnelerinin hafifletilmesi amaçlanıyor. Genco, karakteri görünüşe bakılır ise Vedat’tan sonra durgunlaşan Sen Anlat Karadeniz’e yeni bir hava verdi.

Sen Anlat Karadeniz 52. bölüm 2. fragmanı: