Ana sayfa Dizi Fragmanları Son Yaz dizisinin tam oyuncu kadrosu, hikayesinin tüm detayları!

Son Yaz dizisinin tam oyuncu kadrosu, hikayesinin tüm detayları!

tarafından ker_def

Fox TV ekranlarında 1 Ocak Cuma akşamı yeni bir dizi ile tanışacaksınız. Son Yaz isimli yapımın bir süredir yayınlanan fragmanları merakın artmasını ve heyecanan yükselmesini sağladı. Dizi etkili bir hikaye ve güçlü oyuncu kadrosu ile 2021 yılının yükselen yıldızı olmayı hedefliyor. Yapımını O3 Medya, yapımcılığını Saner Ayar’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Burak Arlıel’in oturduğu ve senaryosunu Deniz Dargı, Cem Görgeç ve Cenk Boğatur’ın kaleme aldığı “Son Yaz”ın çekimleri Çeşme ve Alaçatı’da son hız devam ediyor.

Başrollerini Alperen Duymaz, Ali Atay, Funda Eryiğit ile Hafsanur Sancaktutan’ın paylaştığı dizinin kadrosunda Emre Karayel, Sinan Tuzcu, Şebnem Dönmez, Arif Pişkin, Sezer Koç, Halil Babür, Yasemin Yazıcı, Erdem Şanlı, Yunus Narin, Ata Nedim Arman, Sarp İkiler ve Cengiz Okuyucu gibi birbirinden başarılı isimler de yer alıyor.

İdealist, tuttuğunu koparan bir genç kızken, üniversitede Selim’le (Ali Atay) evlenmesiyle hayatının seyri değişmiş bir kadın olan Canan karakterine hayat veren Eryiğit’i, en çok karakterin değişimi etkilemiş. Eşi Selim’in ortalarda olmadığı, kendini evine ve çocuklarına adadığı uzun yıllar sonrasında boşanmaya karar verip mesleğini yapmaya ve kurduğu güvenli alanın dışına çıkmaya cesaret etmesini izleyicinin de takdir edeceği görüşünde. Ayrıca ayrılık süreciyle birlikte eşiyle yeniden tanışmaya ve gerçek bir ilişki kurmaya başlamasının hikayedeki en güçlü duygusal serüvenlerinden biri olacağını belirtiyor.

Son Yaz dizisinin tam oyuncu kadrosu, hikayesinin tüm detayları! 9

“Son Yaz”da hikayenin eksik ilişkiler üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Atay, karakterler arasındaki bu eksik ilişkilerin senaryoda çok güçlü bir şekilde işlendiğini, bu nedenle de projede yer almak istediğini belirtiyor. Savcı Selim’i oynamayı ise çok değişken bir karakter olması nedeniyle kabul ettiğini anlatıyor; “Çok değişken bir karakter, ani refleksler gösterdiği durumlara sonradan farklı tepkiler verebiliyor. Duygu grafiği hızlı ve çabuk değişiyor, bu da onu oynamasını zevkli kılıyor.“

Hayatını elinden aldığı adama, oğlunu emanet etme fikrinin kendisini cezbettiğini belirten Atay, Savcı Selim ve Akgün (Alperen Duymaz) arasındaki gerilimli ilişkinin keyifli bir serüven olacağına dikkat çekiyor.

Hafsanur Sancaktutan, projede onu en çok etkileyen şeyin hikayedeki tüm karakterlerin gerçekçiliği ve ilişkilerin samimiyeti olduğunu şu cümlelerle anlattı: “Tüm karakterlerin birbirine ihtiyacı olduğunu anladığımda çok etkilendim. En zor dönemlerinde insanın yine insanla ayağa kalkabileceğini ve bize sıcak, özlediğimiz tüm duyguları hissettiriyor olması beni de inandırdı…”

Son Yaz dizisinin tam oyuncu kadrosu, hikayesinin tüm detayları! 10

Peki Son Yaz dizisinin 1. bölümünde neler yaşanacak, hikaye nasıl başlayacak? İşte tüm detaylar: Cumhuriyet Savcısı Selim Kara, sekiz yıl önce tutukladığı organize çete lideri Selçuk Taşkın’dan beklemediği bir teklif alır. Selçuk Taşkın, oğlu Akgün Gökalp Taşkın’a sahip çıkması karşılığında tanıklık yapacaktır. Akgün Gökalp, bir deli fişek, babasının izinden yürümüş, bulaşmaması gereken insanlara bulaşmış, hayatı tehlikededir.

Selim mesleği sebebi ile ailesinden ayrı, İstanbul’da tek başına yaşamaktadır. Eşi Canan, kızı Yağmur ve oğlu Altay ise dört yıldır İzmir, Çeşme’de kendilerine babalarından ayrı bir hayat kurmuşlardır…

Selim, Selçuk Taşkın’ın oğlunu biraz da ‘zor kullanarak’ koruması altına alır ancak ailevi sorunlar sebebi ile Çeşme’ye, ailesinin yanına bu belalı delikanlı ile birlikte dönmek zorunda kalır.

Son Yaz dizisinin tam oyuncu kadrosu, hikayesinin tüm detayları! 11

Selim, ne pahasına olursa olsun evliliğini kurtarmak zorundadır. Akgün Gökalp’in ise bu zorunlu yol arkadaşlığına ‘eyvallah’ demeye hiç niyeti yoktur. Selim Kara’nın, babasını yıllar önce tutuklayan savcı olduğunu öğrendiğinde işler iyice karışacaktır.