Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV’de başlayacak Toprak ile Fidan dizisine çok dikkat edin, bir büyük klişeyi yıkıp atabilir!

Star TV’de başlayacak Toprak ile Fidan dizisine çok dikkat edin, bir büyük klişeyi yıkıp atabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV’de yeni dizi Toprak ile Fidan 31 Ekim Pazartesi günü başlayacak. Ancak bu dizinin diğer tüm dizilerden bir farkı var. Günlük bir dizi olması ve hafta içi yayınlanacak olması dışında, Toprak ile Fidan’ın yayın saati alışılmışın dışında bir uygulama olacak. Hafta için her akşam saat 19.00’da ekrana getirilecek olması nedeniyle Toprak ile Fidan dizisinin büyük televizyon kanallarının stratejilerini değiştirmelerine neden olma ihtimali bulunuyor. Hazal Adıyaman ve Osman Aydın’ın başrolünde yer aldığı dizi çok büyük değişimlerin sebebi olabilir.

Yıllardır televizyon ekranında yayınlanan dizilerin haber bültenlerinden sonra ekrana getirilmesi bir klişe uygulama olmuştur. Bunu bozan ve haber saati olarak bilinen 18.30 ile 20.00 saatleri arasında dizi yayınlayan tek büyük yayıncı, Kanal 7 oldu. Günlük dizilerini diğer kanallarda haber yayınlandığı zaman dilimlerinde yayınlayarak başarı da kazanan Kanal 7’nin bu stratejisinin bir benzerini şimdi Star TV uygulayacak.

Star TV'de başlayacak Toprak ile Fidan dizisine çok dikkat edin, bir büyük klişeyi yıkıp atabilir! 7

Reytingler bir televizyon kanalı için kar elde etmenin en önemli aracıdır. Bir program ne kadar çok izlenir ise kanal o kadar çok reklam elde eder ve gelirini artırır. İşte bu noktada Star TV, 1990’lı yıllardan bu yana gelenek haline gelen haber saati 19.00’da artık bir dizi yayınlayacak.

Hafta için her akşam ekrana gelecek olan günlük dizi Toprak ile Fidan, şayet başarılı olur ise bunu diğer kanalların da izleme olasılığı bulunuyor. Ekrandaki reyting savaşı olarak da tarif edilen bu gelişme, büyük televizyon kanallarının stratejik kararlar almasına yol açabilir.

Günlük dizilerin daima haber öncesi yayınlandığı bir televizyon dünyasında Star TV’nin hem de haber saatine bir günlük dizi getirmesi, alışılmışın dışında çok cesur bir hareket olarak kabul ediliyor.

Star TV’de artık haber bültenini ise 18.15’te izleyebileceksiniz. En çok da haberler mi yoksa günlük dizi mi izlenecek sorusunun yanıtı merakla bekleniyor.