Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Üç Kuruş dizisinin Neriman’ı Nursel Köse, insanlık için umudunu yitirmedi!

Üç Kuruş dizisinin Neriman’ı Nursel Köse, insanlık için umudunu yitirmedi!

tarafından ker_def

En son Show TV’de yayınlanan Üç Kuruş dizisinde Neriman karakterini canlandıran Nursel Köse, soluk soluğa okunan ilk romanı 5. Kan’da, bütün hastalıklara son verecek aşıyı keşfeden Dr. Kraeuter’in sonu hüsranla biten serüvenini aktarıyor. Milliyet Sanat’ın Temmuz 2022 sayısında Seray Şahinler sorularını yanıtlayan Köse, daha iyi bir dünya için en büyük umudunun doğada olduğunu söylüyor. “Doğanın kendini yenileme potansiyeli inanılmaz,” diyen Köse şöyle devam ediyor: “İnsan kendi mezarını kazan bir canavara dönüşebilir ama sevmek her şeyin üstesinde.”

Oyunculuğun yanı sıra edebiyatla ilişkisini de uzun yıllardır sürdüren Nursel Köse, daha önce yayımlanmış şiir ve deneme kitaplarının ardından ilk romanı 5. Kan’ı okurlarla paylaştı. 5. Kan’da, tek bir aşıyla dünyayı bütün hastalıklardan kurtarmak isteyen Dr. Kraeuter’in ve onun izinde olan evlatlığı Saniye, eşi Max ve ekip arkadaşları Yavuz’un serüvenini anlatan Köse “Daha iyi bir dünya mümkün,” diyen herkesi bu yolculuğa davet ediyor.

Oyuncu olmanın ve çok fazla senaryo okumanın daha rahat yazmasına katkı sağladığını söyleyen Nursel Köse yine de kitap yazmanın oynamaktan daha zor olduğunu söylüyor: “Kitap yazmak bambaşka bir şey. Bir kere büyük bir yalnızlık hâkim. Hiçbir yardımcınız yok. Kendi başınıza uğraştığınız bir mesele. O yüzden daha zor.”

“İnsanlık için umudumuzu yitirmiyorum.”

Kanın, insanı birçok yönden etkileyen bir konu olduğunun altını çizen Köse, “altın kan” olarak nitelendirilen kana da değiniyor: “1960’larda Avustralya’da bir kadında görülmüş, Avrupa’da da var. Hakikaten çok farklı ve değerli bir kan. O insanlar için değil tabii çünkü kan kaybettiğinde aynısını bulması mümkün değil. Bütün bunlarla birlikte insanlığa şunu söylemek istiyorum: Asla umudumuzu kesmeyelim. Doğada her şeyin karşılığı var. Bugünkü teknolojinin, bilimin sınırlarına ulaşıldığı müddetçe insanlık için umudumuzu yitirmiyorum.”