Ana sayfa Sosyal Medya Yalı Çapkını depar attı geliyor! Yargı, Kardeşlerim arkasında! Duy Beni, Tozluyaka’nın tahtı sarsılmak üzere!

Yalı Çapkını depar attı geliyor! Yargı, Kardeşlerim arkasında! Duy Beni, Tozluyaka’nın tahtı sarsılmak üzere!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Eylül sezonu ile birlikte diziler adeta ekrana bombardıman yaptı! Yaz sezonundan gelenler, bir önceki sezonun devamı olanlar, yepyeni diziler derken ekran şenlendi! Ancak bu durum kısa bir süre sonra final kararları ile kimi dizilerin izleyenlerini hüsrana uğratmaya başlayacak!

Her sezon başında olduğu gibi aynı anda ekrana pek çok dizi gelmeye başladı bu sezon da! Bu durum, reyting karnesinde kartların yeniden karılmasına neden olurken, yaz dizilerinin de konumunu belirliyor! Yaz aylarında izleyicinin ekrana olan ilgisi düşük. Bu nedenle reytingleri düşük olsa da tabloda üst sıralarda yer alıyor bazı diziler. Ancak sezondaki güçlü dizilerle karşılaştıklarında hızla dökülüyorlar!

Ağırlıklı olarak romantik komedilerin yer aldığı yaz ekranında bu yıl gençlik dizilerinin hakimiyeti dikkat çekiciydi! Duy Beni ve Tozluyaka isimli iki gençlik dizisi, özellikle sosyal medya desteğini arkalarına çok güçlü bir şekilde aldılar ve sezonda da devam etme şansını yakaladılar. Star TV’nin Duy Beni ve Fox TV’nin Tozluyaka dizileri, reytinglerde aynı etkiyi gösteremese de hikayeleri sürüyor ve sadık bir izleyici kitlesi tarafından takip ediliyor.

Yalı Çapkını depar attı geliyor! Yargı, Kardeşlerim arkasında! Duy Beni, Tozluyaka'nın tahtı sarsılmak üzere! 9

Sosyal medyada durum daha da dikkat çekici bir hal aldı bu süreçte! Sezonda birbirinden etkili diziler karşısında reytinglerde düşük kalsalar da sosyal medyada ezici çoğunlukla gündem oluşturuyorlar! Duy Beni ve Tozluyaka dizileri, hem genç oyuncuları ile ‘en popüler çift’, ‘en popüler kadın-erkek dizi oyuncusu’ kategorilerinde hep ilk sıradalar. Tabii bu sıralamanın başını genelde 3 sezondur devam eden ve yine genç kuşak oyuncuların ön plana çıktığı bir dizi olan Kardeşlerim çekiyor!

Yalı Çapkını depar attı geliyor! Yargı, Kardeşlerim arkasında! Duy Beni, Tozluyaka'nın tahtı sarsılmak üzere! 10

Show TV’nin yaz sezonundan gelen ve özellikle Devrim Özkan ile Ertan Saban’ın oyunculuklarıyla büyük beğeni toplayan Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinin de sosyal medya karnesi çok iyi! Yaz sezonunda başlayan bu üç dizi ve Kardeşlerim, sosyal medyada çok konuşuluyor, çok fazla öne çıkıyor.

Fakat sezondaki dizilerin giderek dengeyi değiştirmeye başladığı da görülüyor son haftalarda! Özellikle bazı diziler var ki şimdilik gelen ileti sayılarına göre yapılan ölçümlemede Duy Beni, Tozluyaka, Kardeşlerim ve Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizilerinin altında kalsalar da haftalık tablolara hızlı bir giriş yaparak tırmanmaya başladılar!

Yalı Çapkını depar attı geliyor! Yargı, Kardeşlerim arkasında! Duy Beni, Tozluyaka'nın tahtı sarsılmak üzere! 11

Bu tırmanışın başını da 3-9 ekim haftasında Yalı Çapkını dizisi tuttu! Henüz Duy Beni dizisi ile arasındaki sosyal medya paylaşım sayısı az görünse de ekrandaki hızlı çıkışı, sosyal medyada da etkisini gösterdi! Çok izlenen tv8’in programın Masterchep Türkiye, dizilere de rakip oldu bu sezon. O da 5. sırada yer alıyor son haftalık sosyal medya tablosunda.

Kardeşlerim’in tabloda gerilere düştüğü görülürken Yargı’nın da onu geçerek geçtiğimiz haftanın tablosunda 6.lığa yükselmiş olması sürpriz bir gelişme. Yazlık dizilerin karşısında milyonlarca izleyici ile reyting rekorları kıran Teşkilat, Kuruluş Osman ve Gecenin Ucunda isimli yeni dizi de olmak üzere sosyal medya tablosunda işler değişmeye başlamış görünüyor!