Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yasak Elma’ya geri dönen Şevval Sam, hiç şiddete uğradı mı?

Yasak Elma’ya geri dönen Şevval Sam, hiç şiddete uğradı mı?

tarafından ker_def

Kadın şiddetine en güçlü tepkiyi veren Şevval Sam, böyle bir olay yaşadı mı? Yasak Elma dizisinde Ender karakterine hayat vermekte olan ünlü oyuncu Şevval Sam, yeniden sete döndü. Ekip arkadaşları ile 4. sezon çekimlerine başlayan oyuncu, artık yoğun bir tempo ile işine sarılacak.

Pandemi nedeniyle Yasak Elma dizisinin 3. sezon çekimleri de Mart ayında durmuş, ardından da sezon finali yaptığı belirtilmişti. Ekibin yeniden bir araya gelmesi de izleyicilerini çok mutlu etti. En son Ozan Güven’in eski sevgilisi Deniz Bulutsuz’a şiddet uygulaması ve sonrasından da üst üste gelen kadın cinayetleri ile büyük bir tepki dalgası oluştu.

Gazetecilerle sohbet eden Şevval Sam, “Siz şiddete uğradınız mı?” sorusu ile karşılaştı. Ünlü oyuncu, şu sözlerle bu soruya yanıt verdi: “Bana kimse böyle bir şey için cesaret edemedi. Başıma gelse hakkımı arayabileceğim oluşumları kovalardım. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapan platformlar var. Çocuklar tacize uğruyor, kadınlar öldürülüyor… Gerçek anlamda bu sorunun tespiti için sosyolojik bir araştırma yapılsın, kaynağı tespit edilsin. Şiddete hiçbir açıklama olamaz. Sevmeyi öğretmek gerekiyor.”

Erkeklerin kategorik şekilde şiddete meyilli gibi gösterilmesine de tepki gösteren Şevval Sam, “Çünkü erkekler genellemeyle bir şekilde hepsi şiddet içerikliymiş gibi kategorize ediliyor” diye konuştu.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre ünlü oyuncu, “Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Bir karıncayı bile incitmeyen erkek dostlarımız da var. Cinsiyetten bağımsız olarak kendisini o şiddetin bir parçası olarak görmeyen erkeklerin de desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.