Ana sayfa Dizi Haberleri Zümrüdüanka bitmeden ayrılıp, Kıbrıs Ada Aşkı dizisine kapağı attı!

Zümrüdüanka bitmeden ayrılıp, Kıbrıs Ada Aşkı dizisine kapağı attı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 17 Temmuz 2000 tarihinde Ukrayna’da dünyaya gelen Miray Akay, Türk dizileri sayesinde tanınan bir isim haline geldi. Babası Türk, annesi Ukraynalı olan genç oyuncu, üç yaşından bu yana kameraların önünde bulunuyor.

Asıl adı Myroslava Kosteva Akay olan oyuncu, 2010 yılında Türk Malı dizisinde kısa bir süre göründükten sonra farklı yapımlarda çocuk oyuncu olarak yer aldı. 20 Dakika dizisinde Duru Halaskar karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Miray Akay, 2014 Frankfurt Türk Film Festivali’nde Halam Geldi ve Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 filmlerindeki başarılı oyunuyla En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile birlikte paylaşarak da büyük bir başarı kazanmıştı.

Benim Adım Gültepe dizisinde Gülten, Güneşin Kızları’nda Peri, Dayan Yüreğim’de Nazlı, Servet’te Narin, Bizim Hikaye’de ise Zeynep olarak ekranda yer alan oyuncu, tecrübesini de bir hayli artırdı.

Son olarak 2020 yılında Fox TV ekranında yayınlanan Zümrüdüanka dizisinde Meliha Kuloğlu karakterini Miray Akay canlandırdı. Oyuncu, finaline 2 bölüm kalan diziden ayrıldıktan sonra hemen yeni bir teklif aldı.

Zümrüdüanka bitmeden ayrılıp, Kıbrıs Ada Aşkı dizisine kapağı attı! 7

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre Kıbrıs Ada Kışı isimli dizinin kadrosuna son katılan isim de Miray Akay oldu.

TRT1’de yayınlanacak olan iddialı dizi Kıbrıs Türk halkının 1964-1974 yılları arasında yaşadıklarını konu alıyor. Türkiye’nin gerçekleştirdiği barış harekatı sonucu KIbrıs Türkleri yaşam hakkını yeniden elde ederken, çıkartma öncesinde adada yaşananlar ise dizinin konusu olarak öne çıkıyor.

Dizide Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural ile Pelin Karahan başrolde birlikte yer alacaklar. TMC Film’in yapımcılığını üstlendiği ve Hakan İnan’ın yönetmenliğini yapacağı Kıbrıs Adası Kışı dizisine en son katılan isimlerden birisi de Rauf Denktaş’ı canlandıracak olan Devrim Saltoğlu olmuştu.

Tayanç Ayaydın’ın ardından şimdi de kadroya yeni katılan isim Miray Akay oldu.