Ana sayfa Güncel Haberler Bahar Feyzan, Star TV’den kovulmasının perde arkasını yıllar sonra anlattı!

Bahar Feyzan, Star TV’den kovulmasının perde arkasını yıllar sonra anlattı!

tarafından ker_def

Magazin duayeni Ali Eyüboğlu ile başarılı haberci ve televizyoncu İlkay Buharalı’nın birlikte hazırladıkları Magazin Noteri ses getiren, gündem yaratan programlara imza atmaya devam ediyor.

Her Pazartesi ve Perşembe 11:30‘da takipçileri ile buluşan Türkiye’nin ilk YouTube canlı yayın programı Magazin Noteri’nin Perşembe günkü konuğu bir zamanlar adından sıkça bahsettiren ünlü haber spikeri ve yazar Bahar Feyzan oldu.

BAHAR FEYZAN, NEDEN KOVULDUĞUNU İLK KEZ ANLATTI !

Bahar Feyzan, çalıştığı televizyon kanalından neden kovulduğunu ilk kez Magazin Noteri canlı yayınında anlattı.

Bir dönem, Star Anahaber’de haber spikerliğini yapan Bahar Feyzan daha sonra 24 TV televizyon Kanalı’nda moderatörlük ve haber müdürlüğü yaptı. 24 TV’den olaylı ayrılışını anlatan ünlü spiker yayında şunları söyledi:

“Star TV’den ayrıldıktan sonra 24 TV’ye geçtim. Haber Müdürümüz Akif Beki ile ilk günden beri çatışmamız çok yoğundu. Çünkü Akif Beki haksız bir şekilde baro başkanlığı için çok ağır metinler yazdı ve bunu herkese okutmak istedi. Bunu ilk defa açıklıyorum, ben okumayı reddettim. O dönem Ergenekon davaları ve Balyoz davaları görülüyordu. Akif Beki’nin tezi şuydu, zamanında Kanal 7’ye bilmem nerelere baskın yapılıyorken baro sesini çıkarmadı, şimdi Ergenekon davalarını konuşuyor diyerek çok yanlı metinler yazmaya başladı. Ben bunların hiçbirini okumadım.

Ben Akif Beki’ye ‘bunu çıkıp yayında sen okuyabilirsin benim fikrim bu diye ama bunu metin olarak yazıp spikere okutamazsın’ dedim.. Akif Beki ile birlikte araya sokulmaya çalışılan tüm haberleri reddettim. Bunun üzerine Akif, ne yapsam arayışı içerisine girdi. Ben Milliyet gazetesine verdiğim bir röportajda, kolonya kokusunu sevmiyorum dedim. Bu lafı bir kesim ile bağdaştırmak, bu niyet okuyuculuğu ile ilgili. Fehmi Koru’nun asla ismi geçmedi ama addedilmesinin sebebi daha önce Oray Eğin ve birkaç kişi kolonyacı Fehmi Koru diye sarkastik köşe yazıları yazmışlar. Bunun üzerine bu olayı Fehmi Koru’ya demişim gibi birleştirdiler. Dolayısıyla bu nedenle iş akdim feshedildi.

“BİZE DAVA AÇARSAN HİÇ BİR YERDE İŞ BULAMAZSIN” DEDİ

Kağıt üzerinde uygun bir şekilde fesih edilmediği için dava açtım. Bana ‘dava açmazsan eğer iş bulabilirsin ama dava açarsan seni hiçbir yerde çalıştırmayız’ dediler. Bunu söyleyen de Mustafa Karaalioğlu. Ben de onun üzerine dava açtım. Bizzat takip ettim ve davayı kazandım. Bu konu benim için kapandı ama daha sonra ben TRT’ye başvurdum. Akif Beki o dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i aradı ve ‘neden onu işe alıyorsun’ dedi. Arkamdan bir sürü yere telefon açtı. Bunlar bilinsin, çünkü bunun yapılması hoş değil. Bunlar bilinsin ve yapılmasın. Bunlar, böyle şeyler yapmaya cesaret edemesin. Bence bir kara liste dolaşıyor ve asla bunlar kabul edilmiyor net bir şekilde.

“AKİF BEKİ, ŞİMDİ DE MUHALİF OLMUŞ GAZETECİLİK OYNAMAYA DEVAM EDİYOR”

Arkamdan insanlara boşverin zaten bizden değildi dediğini biliyorum. Daha sonra da hem TRT’yi hem de TV8’i aradığını biliyorum. Çok çirkin, ben anlatmaya utanıyorum ve uzun süre de kimseye anlatamadım ama sonra dedim ki sen anlatmayınca kötü, kötülüğünü yapmaya devam ediyor. Hatta şimdi de muhalif olmuş,yazılarıyla bilmem ne gazetecilik oynamaya devam ediyor. Bir dakika dedim bu böyle değil anlatılması lazım, ortaya çıkması lazım bir şeylerin ki insanlar da anlasın.”