Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Bu zam dengeleri değiştirebilir! Disney Plus uygun fiyatlarla gelirken Netflix ücretine zam yaptı!

Bu zam dengeleri değiştirebilir! Disney Plus uygun fiyatlarla gelirken Netflix ücretine zam yaptı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de dijital yayın platformu rekabeti iyice kızışıyor. Halen Türkiye’de hakimiyetini sürdüren Netflix’in tahtı çok yakında sallanacak gibi görünüyor. Zira Disney Plus 14 Haziran’da uygun fiyatlarla piyasaya giriyor. Netflix’in bugün yaptığı zam ise hayal kırıklığı yarattı.

Türkiye’de şu an en popüler dijital yayın platformu Netflix. Onu, Türk şirketi olan BluTV takip ediyor. Sadece birkaç gün önce yapılan duyuruda Netflix’in Türkiye’deki abone sayısı 3,5 milyon olarak açıklanmıştı. Ancak Netflix’in tahtı çok yakında sallanacak gibi görünüyor.

Disney Plus, 14 Haziran’da Türkiye pazarına resmen giriş yapıyor. Türkiye’nin en ünlü oyuncularıyla yaptığı anlaşmaların yanı sıra uygun fiyatlı abonelik ücreti de Disney Plus’ı izleyiciler açısından cazibeli hale getiriyor. Yeni platformun üyelik ücreti aylık 34,99 lira olarak belirlendi. Yıllık toplu ödenirse fiyat 349,90 TL’ye geliyor ve iki ay ücretsiz oluyor.

Bu zam dengeleri değiştirebilir! Disney Plus uygun fiyatlarla gelirken Netflix ücretine zam yaptı! 54

Disney Plus’ın elini güçlendiren bir başka unsur da bugün yaşanan gelişme. Zira Netflix Türkiye abonelik ücretlerine zam yaptığını duyurdu. Buna göre daha önce 26,99 olan temel plan ücreti 37,99’a yükseldi. 40,99 olan standart plan 57,99’a, 54,99 olan özel plan ücreti ise 77,99 olarak açıklandı. Bu durumda Türk izleyicisi daha uygun fiyatlı ve çok güçlü içeriğe sahip olan Disney Plus’ı tercih edecektir.

Türkiye’de çok agresif bir strateji yürüten Disney Plus, ile anlaşan ünlü isimler arasına Engin Akyürek, Can Yaman, Aras Bulut İynemli, Hande Erçel, Demet Özdemir, Halit Ergenç, Pınar Deniz, Aslı Enver, Hasfanur Sancaktutan, Kerem Bürsin, Demet Özdemir, İrem Helvacıoğlu, Buğra Gülsoy gibi isimler de bulunuyor.

Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’in yanı sıra 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures ve daha birçok stüdyodan binlerce saatlik içerik ve platforma özel orijinal yapımların yer alacağı Disney+, dünyanın en sevilen hikayelerinden pek çoğuna ev sahipliği yapıyor.