Ana sayfa Sosyal Medya Dizileri küçümsemek ne kadar yanlış, gördünüz mü? Halit Ergenç’ten sert eleştiri!

Dizileri küçümsemek ne kadar yanlış, gördünüz mü? Halit Ergenç’ten sert eleştiri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında 20.bölümü ile final yapan Babil dizisinin ardından birçok izleyici gözyaşı döktü. Müthiş bir kadro toplanmıştı ama hikayenin gelebileceği nokta buraya kadardı. Halit Ergenç, İrfan karakterine hayat verdi ve hayranlarını bir kez daha mest eden bir performans ortaya koydu.

Ünlü oyuncu, instagram’da katıldığı canlı sohbette oyunculuk macerasıyla ilgili detayları anlattı. Kendisinin küçük rollerle sektöre adım attığını belirten Halit Ergenç, televizyon işlerinde maddi kaygıların öne çıktığına değindi. Bir anlamda dizilerin neden böyle patır patır bitirildiğinin de gerekçesi olarak maddi kaygılar Ergenç tarafından da ifade edilmiş oldu. Oyuncu, “Televizyonda farklı kaygılar var. Maddi kaygılar var televizyonda. Ama özünde bütün olay, anlatılan hikayeyi seyircinin kabul etmesi ve inanması” diye konuştu.

Dizilerde konuk oyunculuktan sonra, ikinci derece roller ve ardından da birinci derece roller canlandırarak adım adım yükseldiğini anlatan Halit Ergenç, geçmişte meslektaşlarının diziler konusundaki hafife alır açıklamalarını da eleştirdi. Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün üniversitenin Instagram hesabından düzenlediği söyleşiye katılan Ergenç, şöyle konuştu:

“Bazı meslektaşlarımız dizilerde yaptıkları işi biraz küçümser konuşuyordu. Bazıları, herkesi söyleyemem. Fakat bu işin böyle olmadığı anlaşıldı zaman içerisinde. Sonuçta dizi çok büyük kitlelere ulaşan bir iş. Milyonlarca kişi izliyor her bölümü. Dolayısı ile o kadar insanın gözünde işinizi nasıl yaptığınız söz konusu. Mutlaka iyi bir şey çıkartmak istiyorsunuz.”

Geçmiş yıllarda dizilerin çekim aşamaları ile şimdiki arasında büyük farklılık olduğunun da altını çizen usta oyuncu, “Oyunculuk verimliliği çok değişti ve gelişti. İyi anlamda gelişti” dedi.

Tiyatronun çok başka bir büyüsü olduğunun da altını çizen Ergenç, televizyonda oynadığı zaman bunun karşılığını sokakta aldığını hatırlattı, ancak sahneye çıkmanın ise çok büyülü bir şey olduğunu dile getirdi. Oyuncu, “Sahneye çıkıp oynadıktan sonra, oyun bittiği zamanki hissiyatı ben başka hiçbir yerde görmüyorum” diyerek de tiyatronun televizyondan farkını ifade etti.