Ana sayfa Dizi Haberleri Eğer doğruysa, Disney Plus’ın oyunculara ödediği ücret dudak uçuklatır!

Eğer doğruysa, Disney Plus’ın oyunculara ödediği ücret dudak uçuklatır!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – ABD merkezli dijital yayın platformu Disney Plus, ağustos ayında Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Platform Türk izleyicisinin karşısına çok sağlam çıkmak için kolları çoktan sıvadı. Türkiye’nin en iddialı oyuncuları ve yönetmenleriyle anlaşma yapan platformun ödediği ücretlerle ilgili iddia şaşkınlığa uğrattı.

Bugüne kadar Engin Akyürek’in, Can Yaman, Burak Deniz, Halit Ergenç, Hande Erçel’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin çok ünlü 15 star ismiyle anlaşma yapan platform kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Platform bu uğurda milyonlarca dolar harcıyor.

Eğer doğruysa, Disney Plus’ın oyunculara ödediği ücret dudak uçuklatır! 8

Akşam gazetesi köşe yazarı Barış Kocaoğlu, Disney Plus’ın oyunculara ödediği ücretleri köşesine taşıdı. Kocaoğlu’nun yazdığı ücretler öylesine yüksek ki görenlerin çok büyük şaşkınlığa uğramasına neden oluyor.

Barış Kocaoğlu’nun yazısına göre daha önce hiçbir yerde görülmemiş bölüm başı ücretlerin büyük kısmı ödenmiş bile. Kocaoğlu yazısında anlaşma yapılan ücretlerle ilgili şunları yazdı:

Eğer doğruysa, Disney Plus’ın oyunculara ödediği ücret dudak uçuklatır! 9

“Listeye bir bakalım: Şahan Gökbakar’la özel bir anlaşma yapılmış. Oyuncu, Recep İvedik serilerinin devamını platform için yapacak. Anlaşma için tam 10 milyon dolar yani 140 milyon TL’den daha fazla para aldığı konuşuluyor. Oyuncular içinde en yüksek ücreti Halit Ergenç alacakmış. Bölüm başı 500 bin dolar alacağı konuşuluyor. Yani 7 milyon TL hatta daha fazlası.

Hande Erçel ve Demet Özdemir’in bölüm başı ücretleri 150 bin dolar olacakmış. Yani 2 milyon 203 bin TL. Aras Bulut İyinemli, Kenan İmirzalıoğlu, Pınar Deniz, Yılmaz Erdoğan gibi isimler çok daha fazla alacaklar.”

Platform anlaşma yaptığı oyuncularla dizi çekimlerine de başladı. En son Engin Akyürek’in başrolünde oynadığı Kaçış dizisinin ilk sezon çekimleri tamamlanmıştı. Ardında MF Yapım’ın çektiği, başrolünde Demet Özdemir, Buğra Gülsoy ve Hafsanur Sancaktutan’ın yer aldığı Dünyayla Benim Aramda dizisi için sete çıkıldı.