Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Mert Ramazan Demir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Mert Ramazan Demir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Mert Ramazan Demir, 25 Kasım 1998 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Mert Ramazan Demir
Doğum Tarihi: 25 Kasım 1998
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.79m.
Kilosu: 74 kilo
Burcu: Yay
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Dört erkek kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/mertramazandemir/

Mert Ramazan Demir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  5 erkek kardeşin en küçüğü olarak İstanbul Şile’nin bir köyünde doğdu büyüdü.  Annesi ev hanımı babası da ticaretle uğraşıyor. Lise sona kadar Şile’de yaşadı.  

Çocukluk yılları: ‘Ben oyuncu olacağım” fikrini ilk kez 17 yaşındayken aklından geçirdi. “O dönemde Denizli’de üniversite okuyan abimin yanında yaşıyordum. Bir tiyatro oyununu okuyor ve aynı zamanda da oynuyordum. O oyun? Tabii ki Hamlet’ti… Bu anı hatırladığımda çok organik gelir bana hep, çok dürüst bir merak var o anda. Kendi kendime rol yapmaya çalıştığım… ilk an o sanırım.”

Eğitim hayatı: Dialog Anlatım İletişim ve Michelle Danner Acting Studio’da eğitim aldı.

Hayatının dönüm noktası: Hayatının tüm sorumluluğunu omuzlarına aldığı zamanı, yaşamının dönüm noktası olarak görüyor. “İlk deneme çekimimi tam hatırlamıyorum elbette ama o dönemlerle ilgili heyecanımı hatırlıyorum. Her gittiğim deneme çekimi benim için büyük heyecandı. Ama menajerim Tümay Özokur’un bana destek olması benim için büyük şanstı. O heyecan hala var ve yıllar sonra da olacak.  Şimdi geçmişi düşündüğümde tek başıma yaşamaya başladığım dönem hayatımın rönesansı gibi görünüyor gözüme, hayatımın tüm sorumluluğunu omuzlarıma aldığım zaman, benim dönüm noktam.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2020 yılında yayınlanan ‘Çıplak’ dizisinde canlandırdığı ‘Cem’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Öğretmen’ dizisinde canlandırdığı ‘Ateş’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Mert Ramazan Demir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kişilik özellikleri: Onu hiç tanımayan birine kendini anlatmak istese şu üç kelimeden oluşan tamlamayı kullanacağını belirtiyor; “Tutkunun naif gizemliliği!”

Sosyal: Set olmadığı zamanlarda gününü bazen sadece uyuyarak, bazen de tüm gün film izleyerek geçiriyor. “Set olduğu zamanlar sadece sete konsantre oluyorum ve o gün başka bir şey yapmıyorum.”

Düşünce yapısı: Hayatta zevk aldığı anların peşinden gitmeyi seviyor. “Yani mesela sevdiğim ve içinde olmak istediğim bir şey var, ama benim için sonuçlarından emin değilim ya da çok meşakkatli bir yol olduğunu düşünüyorum; önemli değil eğer ben orada olmak istiyorsam tüm sorumluluğu alıp sonuna kadar giderim. Bu sevdiğim bir özelliğim. Ancak kötü özelliğim de bunun içinde gizli. Mesela geçen yaz bir kısa filmin başrolünde oynadım. Filmi arkadaşlarımla birlikte yapıyorduk ama sonuçta ben bir oyuncu olarak oradaydım. İşler istenildiği gibi gitmedi ve ben kendimi hem cast, hem prodüksiyon, hem de oyunculuk yaparken buldum. Beni çok yoran bir sorumluluğun altına sırf o rolü oynamak için girdim. Pişman oldum mu bilmiyorum, filmi daha izleyemedim ama bu bir şeylerin peşinden gitme durumu beni hem heyecanlandırıyor, hem de yıpratabiliyor. Ama günün sonunda hayatın zaten böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. İyi ve kötü her şey iç içe…”

Mutluluk kaynağı: Hayatta, çevresindeki bazı insanlarla kurduğu dostluk bağı en büyük mutluluk kaynaklarından biri.  “Çevremdeki insanları düşündüğümde, birbirinden çok farklı karakterler olduğunu fark ediyorum. Bu benim her bir arkadaşımdan farklı şekilde beslendiğim anlamına geliyor ve benimde onları farklı şekillerde besleyebildiğim… Değerli olan ve beni heyecanlandıran bu. Tabii ki hayatıma kısa dönem girip çıkan insanlarda var, ama güçlü bağlar kurduğum tükenmeyecek dostluklar da var. Ben samimi ve naif olan her şeyin yanındayım.”

İlk sinema filmi: Onur Bilgetay / UFO

Hayata bakışı: Hayatın kendisini tüketmenin peşinde, yeni hisler ve deneyimlerden heyecan duyuyor. “İşimin ve bu hayat tüketiminin sonundaki tatmin beni mutlu eder. Duygusal sayılırım ama çok melankolik biri değilim.  Kendimi geliştirmekte olduğum tutkum hayat diyebilirim. Oyunculukta buna hizmet ediyor benim için. Ne yazık ki spesifik örnekler veremiyorum çünkü büyük resimde asıl tutkunu olduğum şey bir kere yaşayacağım bu hayat deneyimini dolu dolu tüketebilmek.”

Mert Ramazan Demir Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

İş hayatına bakışı: Role girmeden önce genelde müzik dinliyor. “Ama bunu bir metot olarak uydurmuş değilim. Bir şekilde sahneden önce bunu yaparken buluyorum kendimi. Ama tabii ki, oraya gelmeden önce çalışabildiğim kadar çalışıyorum rolüme. Çalışmak beni kapının eşiğinde getiriyor. Sahne öncesi müzikle sağladığım konsantrasyon ise kapıdan içeri sokuyor. Bir karaktere hayat vermenin en heyecan verici yanı, ona istediğim gibi şekil vermek. Ben bir karaktere büründüğüm andan sonrasıyla daha çok ilgileniyorum aslında, tabi ki senaryonun gerekliliklerini göz ardı etmeden karakterin içinde gezinmek ve onun içinden de başka bir mizah çıkartabilmek beni en çok heyecanlandıran şey.”

Kariyer planı: Kariyer çizgisinde asıl var olmak istediği alan, sinema!.. ”Ardından ise daha özgür olduğunu düşündüğüm ve dünyanın yöneldiği yer internet geliyor. Televizyon sınırları belli ve arkaik kalmış; formülüze olmuş bir alan. Bu mesleği yapmıyor olsam da sinema ve internet ilgimi daha çok çekerdi.”

Gelecek Hayali:  Oyunculuğa dair çok fazla hayali var. “Bunları realize etmek için çok fazla çalışmam gerekiyor. Zihnimi, bedenimi ve ruhumu bu hayallerime hazır hale getirmeliyim; spesifik bir cevap veremem, ama işin sonunda tüm kreatif kontrolün bende olduğu işler yazmak ve oynamak istiyorum. Üretimle geçmiş bir hayatın hayalini kuruyorum. Yazmak, bir araya getirmek ve oynamak. Amacım üretmek.”

Kadında çekicilik kriteri: Duru, olduğu gibi ve aktif kadınları çekici buluyor.

Formunu nasıl koruyor: Basketbol, futbol, masa tenisi, yüzme ve boks gibi sporun birçok dalı ile ilgileniyor aynı zamanda beslenmesine de dikkat ediyor.

Kimlere hayranlık duyar: Yabancı aktörler Daniel Day Lewis ve Leonardo Di Caprio’ya hayranlık duyuyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2022- Şahmaran

2022- Yalı Çapkını/ Ferit

2021- Ölüm Zamanı/ Ayhan

2020- Öğretmen/ Ateş

2020- Çıplak/ Cem

SİNEMA FİLMLERİ

2022- Ufo/ Ese