Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix kurallarını değiştiriyor! Aboneler, bu kararlara hazırlıklı olun!

Netflix kurallarını değiştiriyor! Aboneler, bu kararlara hazırlıklı olun!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dijital film, dizi, belgesel yayınları yapan bir platform olan Netflix, Türkiye’ye 2016 yılında girmişti. Şu anda dijital platformlar arasında en yüksek aboneye sahip olduğu da konuşuluyor. Ancak bir süre önce fiyatını artırması ve Disney Plus’ın hızlı çıkışları ile abone sayısını düşürdüğü iddia ediliyor.

Platformun yerli dizileri ve filmleri, son dönemde ülke gündeminden düşmüyor! Pek çok başarılı işe imza atan Netflix, abonelerini üzecek son kararı ile dikkatleri çekti. Platforma abone olanlar, kısa bir süre önce ücret artışı nedeniyle eleştiride bulunmuştu. Bir başka alınan karar sonrasında abonelerin tavırları merak konusu oldu.

Netflix, kısa bir süre önce üyelerinin hesap bilgilerini başkalarıyla paylaşmalarının önüne geçmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Yakın zamanda kullanıcıların hesaplarını paylaşmalarını engellemek için bazı ülkelerde çözüm için bir test süreci başlattı. Uygulama Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Arjantin’de başladı.

Bu yeni çözüme göre şirket, artık her bir üyeliğe eklenen yeni bir profil için ücret almaya başlayacak. Çözüm için bir başka uygulama daha var. Denemelerin yapıldığı ülkelerdeki kullanıcılar Netflix hesaplarına kendi evleri dışında başka bir konumdan erişmeye çalıştıklarında ekstra ücret ödemek durumunda kalacak.

Netflix kurallarını değiştiriyor! Aboneler, bu kararlara hazırlıklı olun! 7

Buna göre kullanıcıların farklı bir konumdan Netflix hesaplarına ulaşmak için ayrıca 2,99 dolar karşılığında ek ‘ev’ satın alması gerekecek! Şimdilik bazı ülkelerde test olarak ortaya konulan bu çözüm şeklinin, bir süre sonra tüm ülkelerde geçerli hale gelmesi bekleniyor.

Netflix, Türkiye’deki ücretlerini de bir süre önce yenilemişti. Bu yeni ücret skalası şöyle: Temel Plan: Aylık 37,99 TL (Tek cihaz, 480p Çözünürlük). Standart Plan: Aylık 57,99 TL (İki cihaz, 1080p Çözünürlük). Özel Plan: Aylık 77,99 TL (Dört cihaz, 4K + HDR Çözünürlük).

Türkiye’de en yaygın dijital yayın platformu olan Netflix’in Türkiye’deki üye sayısı nisan ayında 3,5 milyondan fazla olarak açıklanmıştı. Ancak 14 Haziran’da Disney Plus’ın Türkiye’de yayına girmesi ve uygun fiyatlı fırsat olanağı nedeniyle Netflix’in birçok üyesini kaybettiği iddia edilmişti.