Ana sayfa Dizi Haberleri Özge Özpirinçci’nin unutulmaz dizisi Kadın’ın senaristinden çok çarpıcı yeni bir dizi geliyor!

Özge Özpirinçci’nin unutulmaz dizisi Kadın’ın senaristinden çok çarpıcı yeni bir dizi geliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başrolünde Özge Özpirinçci’nin yer aldığı ve kocasını kaybeden iki çocuklu genç bir kadının hayata tutunma çabasını anlatan Kadın isimli dizi hala hafızalarda. Kadın dizisinin senaristi Hande Altaylı’dan yine çok çarpıcı bir dizi geliyor.

Aslında bir yazar olan ve bugüne kadar yayınlanmış dört romanı bulunan Hande Altaylı’nın Kahperengi isimli romanı Merhamet dizisi olarak uyarlanmıştı. Başrollerinde Özgü Namal, Yasemin Allen ve İbrahim Çelikkol’un yer aldığı Merhamet dizisi, televizyonun unutulmazları arasında yer alıyor.

Hande Altaylı, 2017-2020 yılları arasında Fox TV’de yayınlanan ve toplam üç sezon süren Kadın dizisinin de senaryosunu yazmıştı. Kocasını bir kazada kaybeden ve iki küçük çocuğuyla dul kalan genç bir kadının yaşadıklarını anlatan dizi izleyicileri hem gözyaşına boğmuş hem de umut vermişti.

Özge Özpirinçci'nin unutulmaz dizisi Kadın’ın senaristinden çok çarpıcı yeni bir dizi geliyor! 7

Başarılı yazar Kadın dizisinden iki yıl sonra yine çok çarpıcı bir hikayeyi ekrana taşımaya hazırlanıyor. Med Yapım tarafından çekilecek ve senaryosu Hande Altaylı tarafından kaleme alınacak olan dizi, Türkiye’nin en köklü ailelerinden biri olan Şakir Paşa Ailesi’nin hikayesini anlatacak.

Med Yapım yeni dizisini birkaç gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu. Yapım şirketi paylaşımında şöyle yazmıştı:

“Her bir ferdi sanatın öncülerinden olan Şakir Paşa Ailesi; Halikarnas Balıkçısı adıyla Bodrum’u bugünkü ününe kavuşturan Cevat Şakir Kabaağaçlı, modern resmin ustası Fahrelnisa Zeid, ilk Türk gravür sanatçısı Aliye Berger ve ilk Türk seramik sanatçısı Füreya Koral’ın bulunduğu sıra dışı bir aile. Medyapım’ın, bu önemli isimlerin olduğu bir ailenin iniş çıkışlarla dolu hayat öykülerinin Hande Altaylı tarafından kaleme alındığı yeni dizisi çok yakında dijital platformda!”

Şakir Paşa ailesinin hayatını anlatan kitap, ailenin bir ferdi olan Şirin Devrim tarafından kaleme alınmıştı. Şakir Paşa Ailesi isimli kitapta ailenin tarihinden Osmanlı’nın son dönemleri ile Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarını kapsayan bir kesit sunuluyordu.