Ana sayfa Ayak Sağlığı Topuk Ağrısı

Topuk Ağrısı

tarafından necati

Önemli ayak sağlığı problemlerinden bir tanesi de topuk ağrılarıdır. Çoğu zaman önemsemediğimiz, kısa zamanda geçeceğine inandığımız topuk ağrıları birbirinden farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Topuktaki ağrı bazı durumlarda şiddetlenerek alta bacağa doğru yayılabilir. Bu kişinin hareketliliğini ve yürüyüşünü olumsuz olarak etkiler. Dikkatle ayaklarımızı dinlememiz lazım!

Topuk Ağrısı Sebepleri Nelerdir?
Yüksek kavisli ayaklar veya tam tersi ayakta taban çöküklüğü, halk arasında düz tabanlık,
vücut yükünün topuk ve ön ayakta yoğunlaşmasına neden olabilir. Bu homojen olmayan dağılım gün boyu ayakta kalan, aşırı basınca maruz kalan topuklarımızda ağrıya neden olabilir. Beraberinde sert tabanlı ve yanlış ayakkabı seçimi ayaklarımızda yanlış topuk stabilizasyonuna sebep olurken yine topuklarımıza aşırı yük yüklenmesine neden olarak bize ağrı olarak geri dönebilir. Tek başına önemli bir problem olan topuk dikeninin sebep olacağı irritasyon ve şişlik sinirlere ve komşu dokulara baskı yaparak ağrıya sebep olabilir. Beraberinde topuk ağrısı söz konusu olduğunda aşil tendinit de ihmal edilmemesi gereken seçenekler arasındadır.

Topuktaki Ağrı için Çözüm Yolu Nedir?
Her şeyden önce topukta ki ağrının kaynağını ve nedeni anlamak üzere bir sağlık uzmanı ile muhakkak görüşmelisiniz. Tedavisi sürecinin önemli bir parçası vücut ağırlığının topuktan alınmasıdır, bu noktada baskının azaltılmasıdır.

Ayak sağlığı uzmanları, topuk bölgesindeki yükü azaltmaya yönelik kişiye özel olarak hazırlanacak ortopedik tabanlıkları önermektedir. Etkin bir tedavinin parçası olarak hastalar ortopedik tabanlıklarını düzenli ayak egzersizleri ile beraber kullanmalıdırlar.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

FootBalance Medikal Green Soft özellikle daha fazla konfor ve korunma ihtiyacı olan hassas ayaklar için geliştirilen inovatif bir tabanlıktır. Romatizmal hastalıklar, #osteoporoz #plantarfasiit gibi ağrılı ayak hastalıklarının tedavilerinde ayrıcalıklı bir destek ve konfor sağlar. Medikal Green Soft ayak tabanını tamamen sarar, vücut ağırlığının çok daha dengeli ve homojen biçimde dağılmasını sağlar. Antibakteriyel özel kumaş ile kaplı dış yüzeyi ayak ile tabanlık arasındaki sürtünmeyi azaltır. Ekstra yumuşak hafızalı dış yüzeyi darbelerin emilmesine yardımcı olur. Ekstra yumuşak yapısı ve kemer desteği ile beraber her ayakkabı ile mükemmel uyumludur. Attığınız her adımda maksimum düzeyde darbe ve şok emilimi sağlar. #kişiyeözeltabanlık #ortopediktabanlık #sağlıklıayaklar #FootBalanceTR #FootBalance #UniqueAsYou #diyabetikayak #diyabetvespor

FootBalance Türkiye (@footbalancetr)’in paylaştığı bir gönderi ()