Ana sayfa Sosyal Medya Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kılıçarslan rolü için izleyici önerisi çok şaşırtacak!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kılıçarslan rolü için izleyici önerisi çok şaşırtacak!

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında Pazartesi akşamları yayınlanan dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, bu akşam 23. bölümüyle yine heyecanlı anlara sahne olacak. Başrolünde Buğra Gülsoy’un oynadığı dizide bir süredir Kılıçarslan ismi telaffuz edilmekte. Dizide bu rolü kimin oynayacağı henüz bilinmiyor ama izleyicilerin pek çoğunun aynı isim önerisinde bulunduğu görülüyor.

Sosyal medyada yapılan yorumlarla birlikte dizinin fanlarının Kılıçarslan rolünü oynaması için usta bir oyuncuyu işaret ettikleri görülmekte. Kim mi bu isim? Son olarak ekranlara Yasak Elma dizisi ile gelen Yeşilçam’ın ünlü aktörü Talat Bulut!

Akli Film’in yapımcılığını üstlendiği ve yönetmenliğini Serdar Özönalan’ın yaptığı dizi, yeni sezonun çok konuşulan yapımlarından birisi. Özellikle savaş sahnelerindeki görkemli çekimleriyle de dikkat çekmekte Uyanış Büyük Selçuklu dizisi.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kılıçarslan rolü için izleyici önerisi çok şaşırtacak! 8

Emre Konuk’un proje tasarımını üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür de yer almakta. Hem kadrosuyla hem de Büyük Selçuklu devletini anlatan hikayesi ile dikkatleri çekmekte.

Selçuklu Hükümdarı Melikşah Sultan’ı Buğra Gülsoy’un oynadığı dizide, bir süredir Kılıçarslan rolü ile ilgili merak devam ediyor. Gazeteci Birsen Altuntaş, dizide bu rolü canlandıracak ismin fanlar tarafından Talat Bulut olarak anıldığı yazısında, konuyla ilgili bilgileri de paylaşmakta. TV100’de yayınlanan habere göre, henüz fanların bu isteği ile ilgili bir görüşme yapılmış değil. Fakat karakteri kimin oynayacağı ile ilgili bir kesinlik de yok. Bakalım fanların bu isteğine yapımcı ve tabii Talat Bulut ne yanıt verecek?

Bulut, Yasak Elma’dan ayrıldıktan sonra bir süre dinleneceğini, Covid 19 salgını nedeniyle bir süre setlerden uzak kalmasının daha iyi olacağı şeklindeki görüşlerini dile getirmişti. Oyuncuya bir teklif gitti mi, gider mi, tam olarak bilinmiyor ama kabul etmesi de bu sözlerden sonra biraz zor gibi!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kılıçarslan rolü için izleyici önerisi çok şaşırtacak! 9

Bu akşam yayınlanacak ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin 23. bölüm özeti şöyle:

Kılıçarslan’ın Anadolu’ya gitmekte olduğu yanlış bilgisini duyurarak Markus’u tuzağa çeken Melikşah, onu öldürüp Tapar’ın intikamını almıştı. Markus’un ölümüyle kutsal mızrak da Selçuklu’nun eline geçmişti. İzakyos, Bizans için hayati öneme sahip olan ve Hristiyanlığın kutsallarından biri kabul edilen bu mızrağı Melikşah’tan almak için ne yapacaktır?

Öte yandan Melikşah’ın kutsal mızrağı ele geçirmesi ve topraklarına sızan Haçlıları dize getirmesi İslam dünyasındaki itibarını arttırmıştır. Sabbah, Melikşah’ın yükselen saygınlığını yok etmek için ne yapacaktır? Bu amaçla İzakyos ile Sabbah’ı yeniden buluşturacak kanlı eylem ne olacaktır?

Melikşah ile arası giderek açılan ve onunla uzlaşmaz bir noktaya varan Tekiş, Melikşah’ı tahttan indirmekle sonuçlanabilecek her yola başvuracaktır. Devletin içinde bulunduğu siyasi ve sosyal çalkantıyı bahane ederek Selçuklu Devleti’nin kurucu unsuru olan ve belkemiğini oluşturan Türkmen Beylerini Melikşah’a karşı etrafında birlik olmaya çağıracaktır. Türkmen Beyleri, Melikşah’a karşı isyan etmeyi kabul edip Tekiş’in saflarına katılacaklar mıdır?

Şelemzar’da Batıni tüccarlar, ahaliyi kendi batıl yollarına çekmek için harekete geçmişti. Batıni hekimler Darüşşifa’da hızla yuvalanmaya başlamıştı. Faaliyetlerin hızlanmasını isteyen Sabbah, Faysal’a Şelemzar’da bir Batıni medrese kurmasını söylemişti. Şelemzar’da Batınileri giderek güçlenirken; ahalinin arasına karışan Gazali, yasaklı olan Batınilerin Şelemzar’da çoğalmaya başladıklarını anlamıştı. Gazali, Batıni örgütlenmesini engellemek için ne yapacaktır? Gazali’nin Şelemzar’da olduğunu gören Sabbah; amaçlarına en büyük zararı veren bu İslam âlimine karşı nasıl bir harekete girişecektir?

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Leyla Feray, İlker Kızmaz, İsmail Ege Şaşmaz, Sezin Akbaşoğulları, Kaan Taşener; Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümleriyle her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de…