Ana sayfa Sosyal Medya “Vicdani yükünüz var bilesiniz!” Eda Ece’den İzmir depreminde yıkılan binaları yapanlara sert sözler

“Vicdani yükünüz var bilesiniz!” Eda Ece’den İzmir depreminde yıkılan binaları yapanlara sert sözler

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – İzmir’de yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrasında yıkılan binalarda hala arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Dün depremin üzerinden 65 saat geçmesine rağmen sağ ve durumu iyi olarak göçükten çıkarın 3 yaşındaki Elif Perinçek, tüm Türkiye’yi ağlatmıştı.

Küçük Elif’in sağlık durumunun iyi olması da yüreklere su serpti. Hastaneye kaldırılan ve annesi, babası ve ikiz ablaları ile buluşan Elif, hastanede müşahade altında. Onun göçükte ilk gördüğü arama kurtarma ekibindeki kişinin parmağını tutması ve uzun süre bırakmaması, herkesin içini sızlatan ve adeta depremin simgesi haline gelen bir fotoğraf vermişti.

Bugün de depremin üzerinden geçen 91 saatin ardından 4 yaşındaki Ayda’nın kurtarılması yüreklere bir kez daha su serpti. şu ana akadar 107 kişinin hayatını kaybettiği ve binden fazla kişinin yaralı olduğu deprem felaketiyle birlikte sosyal medyada herkes adeta tek yürek oldu. Gelecek başka güzel mucizeler bekleniyor.

Yaşanan acının ardından gelen bu mucize haberleri bir nebze olsun yüzleri güldürürken, sosyal medyada herkes gibi ünlü isimler de pek çok mesaj yayınlıyorlar. Yasak Elma dizisinde oynayan Eda Ece de Elif bebeğin o unutulmaz fotoğrafını yayınladığı paylaşımında, bu binaları yapanlardan hesap sorulması gerektiğine işaret ederek “Ömür boyu altında ezileceğiniz vicdani yükünüz var bilesiniz” cümlelerini kurdu.

Oyuncunun yaşanan bu acı olaylarla birlikte orada göçük altından insanları çıkarmak için canla başla çalışan tüm ekiplere de teşekkür etti.

İşte o paylaşım:

Bu binaları yapan vicdansız insanlara gerekenin yapılacağına inanıyorum. Annesiz babasız kalan, enkazdan travma içinde çıkan bu çocuklara karşı ömür boyu altında ezileceğiniz vicdani yükünüz var bilesiniz. Deprem bir doğal afet, bizim de acısını çok çektiğimiz bir gerçek, lütfen insan kurnazlığından, ihmalinden canlarımız daha fazla gitmesin. Can kurtaran kahramanların hepsine saygılar, sevgiler, sizleri gözümüz yaşlı izliyoruz, gönülden alkışlıyoruz ellerimiz kopana kadar. Bu hayatta herkes kalbi, aklı ve vicdanı kadar yer kaplar!!!!! ????????????????♥️ #deprem

"Vicdani yükünüz var bilesiniz!" Eda Ece'den İzmir depreminde yıkılan binaları yapanlara sert sözler 7