Ana sayfa Ayak Sağlığı Çocuğum İçe Basıyor Ne Yapmalıyım?

Çocuğum İçe Basıyor Ne Yapmalıyım?

tarafından necati

Özellikle ülkemizde genetik faktörlerinde etkisiyle çocuklarda içe basma çok sık görünmektedir. Bu durum ebeveynleri korkutur. Aslında yapılması gerekenler basittir.

Ne yapmalıyız?
Genellikle 6 yaş öncesi çocuklarda kas kemik gelişimi tamamlanmadığı için bu durumun düzelebileceğinin bilincinde olun, telaşa gerek yok. Yine de çocuğunuzu bir ortopedist uzmanına götürmeli ve kendisinin görüşünü almalısınız. Doktorunuzun yönlendirmeleriyle 6-7 yaşına kadar çocuğunuzun gelişimini, yürüyüşünü gözlemlemelisiniz. Çocuğunuz 7 yaşına geldi fakat hala içe basıyorsa, bu noktada yapılması gereken hekiminizin yönlendirmesi ile çocuğunuza özel bir egzersiz reçetesi hazırlanması ve çocuğunuzun ortopedik tabanlık kullanmaya başlamasıdır.

Egzersizler çocuğunuzun çalışması gereken kas gruplarını güçlendirecek ve içe basma probleminin ilerlemesini önleyecektir. Beraberinde uzman bir ayak sağlık merkezinde çocuğunuza özel olarak hazırlanacak ortopedik tabanlık ise çocuğunuzun doğal ve doğru basmasına destek verecektir.

Çocuk yaşta alınan önlemler ayak problemlerinin düzelmesinde çok önemli etkendir. İnsanlar ilerleyen yaşlarında yaşadıkları ayak sıkıntılarının aslında çocuk yaştan beri düzeltilmeyen ayak problemlerinden kaynaklandığının farkında değildirler.
Çocuğunuz için önlemlerinizi gecikmeden alınız.