Ana sayfa Güncel Haberler Hayvanseverlik dediğin böyle olur işte! Eda Ece ve Ezgi Mola’dan örnek davranış

Hayvanseverlik dediğin böyle olur işte! Eda Ece ve Ezgi Mola’dan örnek davranış

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay- Son dönemde hayvanlara yapılan eziyetler, sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla birlikte daha çok ön plana çıkar oldu. Gittikçe artan şiddet-öldürme-taciz gibi konularla gündeme gelen sevimli dostlara yapılan bu eziyetler, duyarlı herkesin yüreğini burkuyor. Bu konuda hassas olanlar, hayvan haklarının bir an önce gündeme gelmesi ve bu tür olaylara neden olan kişilerin de gerekli cezaya çarptırılması konusunda sosyal medyadan da duyurular yapıyorlar sık sık.

Hemen her gün bir köpeğe, kediye veya başka bir hayvana yapılan eziyetlerle karşılaşmakta ve yaşanan bu trajik olayların sonrasında da ya faillerin yanına kaldığı ya da küçük para cezalarıyla kurtulduğu bir süreçteyiz.

İşte bu durum, hayvanlar konusunda hassas olan herkesin içini sızlatıyor. Ünlü isimler de bu konudaki duyarlılıklarını sık sık sosyal medyadan gösteriyorlar. Kendileri de evlerinde sevimli dostlarıyla yaşayan iki isim Eda Ece ve Ezgi Mola, hayvana eziyet konularında en sert üslupla durumu anlatıyor ve hayvanlarla ilgili kanun için sürekli paylaşımlar yapıyorlar.

Hayvanseverlik dediğin böyle olur işte! Eda Ece ve Ezgi Mola'dan örnek davranış 17

Ezgi Mola, evinde 3 köpeğiyle birlikte yaşıyor. Sayfasını takip edenlerin bildiği gibi bir kaç yıl önce ciddi eziyetlere maruz kalmış bir köpeği sahiplendi ve Bıdı ismini vererek onu iyileştirmek için elinden geleni yaptı. Ağır travmalar geçiren köpek, Mola’nın da desteğiyle şimdi güvende ve mutlu.

Eda Ece de evinde bir kedi ve köpeğiyle birlikte yaşıyor. Oyuncu aynı zamanda sokaktaki hayvanlara karşı da duyarlılığıyla takdir topluyor. Her fırsatta yanında taşıdığı mamalarla sokakta gördüğü hayvanları beslerken, yardıma ihtiyacı olanları da alıp veterinere götürüyor ve sahiplendiriyor.

İki ünlü ismin duyarlılığı, herkese örnek olacak boyutta. Eda Ece, son olarak Yasak Elma dizisinin çekimlerini yaptıkları bir yerde gördüğü yavru köpekleri instagram’da paylaşarak, sahiplenmek isteyen olursa diye duyurular yaptı.

Üç sevimli yavruyu alıp veterinere de götürdüğü anlaşılan oyuncu, Şevval Sam’ın da desteğiyle sosyal medya hesaplarından yavrulan veterinerde olduğunu belirterek sahiplenmek isteyenler için de adresi bıraktı.

Hayvanseverlik dediğin böyle olur işte! Eda Ece ve Ezgi Mola'dan örnek davranış 18

Ezgi Mola da bir küçük köpeğe daha sahip çıktıklarını duyurdu instagram sayfasından. Bu kez annesinin bir köpek sahiplendiğini belirterek Kurtaran Ev’i de adres gösterdi. Oyuncu, petshop’lardan değil, barınaklardan  ve benzeri yerlerden sahiplenilmesi adına da önemli bir duruma dikkat çekmiş oldu böylecek.

Hayvanseverlik dediğin böyle olur işte! Eda Ece ve Ezgi Mola'dan örnek davranış 19