Ana sayfa Dizi Haberleri Mevlana dizisindeki acı olay bir değişime neden oldu!

Mevlana dizisindeki acı olay bir değişime neden oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Konya’da muhteşem bir platoda çekimlerine başlanan Mevlana dizisi oyuncu kadrosu ile çok dikkat çeken bir yapım oldu.

Payitaht Abdülhamid’in ardından Mevlana dizisinin başrolü olarak dizide yer alan Bülent İnal, yine hayranlarını mest edecektir. Bülent İnal’ın 5 yıl süren son dizisindeki performansını çok beğenen hayranları, şimdi de Mevlana Celalettin-i Rumi karakterinde ünlü oyuncunun yeni sınavını merakla bekliyor.

Kale Film tarafından TRT için çekilen Mevlana dizisinde, 13. yüzyılın atmosferinin oluşturulabilmesi için çok büyük bir çaba harcandı. Oyuncu kadrosu ile çok dikkat eden dizide şu isimler bir araya geldi: Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, İlker Aksum, Ushan Çakır, Levent Can, Devrim Özkan, Burç Kümbetlioğlu, Mert Turak, Erdal Yıldız, Yusuf Çim, Nilay Deniz, Mert Karabulut, Turgay Aydın, Can Nergis, Baki Davrak, Burak Can, Gizem Aydın, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan ve Haluk Piyes…

Dizide yer alan ve Mevlana’nın annesi Cennet Hatun karakterine hayat veren isim Sema Dinçer oldu. Ancak akciğer kanseri ile mücadele eden Sema Dinçer, 1 Kasım tarihinde yaşamını yitirdi.

Mevlana dizisindeki acı olay bir değişime neden oldu! 8

1965 doğumlu oyuncu bugüne kadar birçok dizide rol almıştı. Kuzey Güney ve İstanbullu Gelin de bu diziler arasında yer almıştı. Son dönemlerinde zor bir hayat yaşayan oyuncunun vefatının ardından Mevlana dizisinde de yeni isim arayışları başladı.

Cennet Hatun rolü için Tülin Oral ismi ile anlaşma sağlandı. 1937 yılında dünyaya gelen Tülin Oral, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur… Yabancı Damat dizisindeki Eftelya karakteri ile akıllara yazılan Tülin Oral, uzun yıllar tiyatro sahnelerinde birbirinden farklı oyunlar sergiledi.

Mevlana dizisindeki acı olay bir değişime neden oldu! 9

Tülin Oral’ı dizi hayranları en son 2016 yılında Aşk Yeniden isimli dizideki Gülsüm karakteri ile hatırlıyor.