Ana sayfa Sinema Murat Ünalmış bomba gibi bir projeyle geliyor! Oyuncu Deniz Gezmiş’i canlandıracak!

Murat Ünalmış bomba gibi bir projeyle geliyor! Oyuncu Deniz Gezmiş’i canlandıracak!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay- En son ATV’nin en uzun soluklu dizilerinden biri olan Bir Zamanlar Çukurova’da canlandırdığı Demir Yaman karakteriyle ekrana gelenMurat Ünalmış, dizinin üçüncü sezonunun finalinde izleyiciye veda etmişti. Bir Zamanlar Çukurova’dan sonra yeni projesi için görüşmelerini sürdüren oyuncu eğer anlaşma sağlanırsa Deniz Gezmiş’i canlandıracak.

Bir Zamanlar Çukurova’dan ayrıldıktan sonra setlere bir süre ara veren Murat Ünalmış yeni projeler için görüşmelerini sürdürüyor. Bu projelerden biri de Deniz Gezmiş’in hayatını anlatacak olan film projesi. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre eğer anlaşma sağlanırsa Murat ünalmış 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş’e hayat verecek.

Murat Ünalmış bomba gibi bir projeyle geliyor! Oyuncu Deniz Gezmiş’i canlandıracak! 8

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının hayatını anlatacak filmin yapımcılığını, en son Kesişme: İyi ki Varsın Eren filmine imzasını atan Mustafa Uslu üstleniyor. Mustafa Uslu, Deniz Gezmiş’i canlandırması için ona çok benzeyen Murat Ünalmış’a teklif götürdü.

Habere göre Uslu ve Ünalmış film için bir araya geldi. Bir süredir setlerden uzak olan Murat Ünalmış’ın da teklife sıcak baktığı ve tarafların prensipte anlaştığı öğrenildi. Mustafa Uslu’nun film için Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın ailelerinden izin almaya hazırlandığı belirtildi.

Mustafa Uslu’nun filmin yönetmenliği için Ömer Faruk Sorak ve Timuçin Esen’i düşündüğü de söyleniyor. Uzun süredir Murat Ünalmış’ın ekrana dönmesini bekleyen hayranları bu haberle çok mutlu olacak.

Murat Ünalmış bomba gibi bir projeyle geliyor! Oyuncu Deniz Gezmiş’i canlandıracak! 9

Deniz Gezmiş kimdir?

28 Şubat 1947’de doğan Deniz Gezmiş, henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı ve kendini döneminin eylemleri içinde buldu. Türk Marksist-Leninist, öğrenci lideri, siyasi aktivist olan Deniz Gezmiş, Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun (THKO) kurucu üyelerinden biri oldu. 1971 yılında 12 Mart Muhtırası’nın ardından yakalanarak yargılanan ve idama mahkum olan Deniz Gezmiş’in cezası, ertesi yıl Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’la aynı gün infaz edildi.