Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Sevda Erginci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Sevda Erginci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Sevda Erginci, 3 Ekim 1993 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve  sinema oyuncusudur.

Adı: Sevda Erginci
Doğum Tarihi: 3 Ekim 1993
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Açık Kahverengi
Kardeşleri: İki kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/sevdaerginci
Evcil Hayvanları: Köpeği ve kedileri var

Sevda Erginci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Mardinli bir babayla Makedonya göçmeni bir annenin çocuğu olarak İstanbul’da doğup büyüdü. Annesi ev hanımı, babası işletmeci. Biri kız, diğeri erkek iki kardeşi var. Çok küçükken anne ve babası ayrıldı. “Annemle babam ayrıldığında üç yaşındaydım, dolayısıyla olup bitenin çok farkında değildim. Beni babam büyüttü. İkisiyle de ilişkim gayet güzel. Her ne kadar ayrıldıklarında çok küçük olduğum için her şeyin çok farkında olmasam da insan, zaman içerisinde düzenin değiştiğini fark ediyor. Ben bu durumu hayatımda acı haline getirmemeyi seçtim, hayatı kendime zorlaştırmadım.”

Çocukluk yılları: Sahneye ilk kez daha 5 yaşındayken Semaver Kumpanya Çocuk Tiyatrosu’nda ‘Paki ve Sevgi Çiçekleri’ oyunuyla çıktı. Sokakta olmayı çok severdi, eve zor sokarlardı. “O yüzden çocukluk yılları deyince aklıma hemen ‘Sevda’yı eve sokma tantanası’ gelir. Sahneye ilk çıkışımda çok küçüktüm, 15 yaşındaydım. Okuldan nefret ederdim ve çok asosyaldim. Benim için nefes alabildiğim, kendi seçimimle var olabildiğim, çok şey öğrendiğim bir alandı sahne.”

Hayatının dönüm noktası: Ünlü oyuncu Ozan Güven tarafından keşfedildi. “Lisede okul tiyatrosundaydım ve oyunculuk yapabileceğimi fark ettim. ‘Ben bu işi yapacağım’ dedim ve elimden geldiğince de yapmaya çalışıyorum. İstediğim sürece de devam edeceğim. Önce ‘Semaver Kumpanya’da eğitim aldım. Sonra çocuk oyununda oynadım. Bir yandan okul tiyatrosu, bir yandan çocuk oyunu turneleri… Bir süre Yıldız Kenter’le çalışabilme fırsatını buldum. Bir gün bizi izlemeye Ozan Güven geldi. Onun yapım şirketine tavsiyesiyle ‘Koyu Kırmızı’ isimli diziye girdim.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına “Koyu Kırmızı” dizisinde canlandırdığı ‘Ayşe’ karakteri ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Karagül’ dizisinde canlandırdığı ‘Ayşe’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Kendiyle barışık, sempatik, rahat, doğal, sade, dengeli, tutkulu, aceleci.

Kişisel gelişim: Flamenko yapıyor, piyano eğitimi alıyor.

Düşünce yapısı: Hayal etmeye çok inanıyor. Haksızlığa ve sahte olan şeylere hiç tahammülü yok. “Hayal ettiğim şey bir şekilde karşıma çıkar ve onu ya çalışır çabalar elde ederim ya da tüm çabalarıma rağmen olmaması gerektiğini öyle güzel bir şekilde ve zamanında öğrenirim ki hiç üzülmeden kendime yeni bir yol açabilirim. Haksızlığa tahammülüm yok. Sahte olan her şey ve herkes midemi bulandırıyor. Adaletin olmadığı her durum beni çok sinirlendirir. Özellikle vicdanlarını unutan, kalplerini hayat yolunda bir yerlerde düşüren ve bir daha da dönüp bakmayanlarla derdim var. Çünkü bu dünyada dert olarak adlandırdığımız her ne yaşıyorsak bu sebepten yaşıyoruz. Kendine gereksiz anlamlar yükleyenlerle, kadınlara karşı üstünlüğünü kaba kuvvetle ispat etmeye çalışanlarla, hayvanlara eziyet edenlerle derdim. Her insan umutsuzluğa düşer. Ama o konu her neyse, onu umut edecek hale getiremezsek hayat gerçekten çekilmez olur.”

Sevda Erginci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Türkan Şoray/ Uzaklarda Arama

Aşk tanımı: “Aşkta özveri yoksa, aynı kültürdende ayrı kültürden de olsan  fark etmez.”

Hayata bakışı: Hata yapmaktan korkmuyor. “Çok hayati dönüm noktalarım olmadı ama hata yapmaktan hiç korkmadım ve haliyle çok hata yaptım. Onlar sayesinde de bugünkü ben oldum. Birilerine veya kendime zarar veren bir sorunum varsa, attığım ilk ve en kıymetli adım kendime ve sevdiklerime bunu dürüstçe söylemek ve yardım isteyebilmek oluyor. Sonrası zaten çok kolay halloluyor.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun kendisine farklı bakış açıları kattığına inanıyor. “Oyunculuk sürekli kendimi açıklamam ve anlatmam gereken bir meslek olduğu için ve karakter yaratırken de kendi hayatımı, ruhumu, ne hissettiğimi fazlasıyla irdelediğim için kendimi çok iyi tanımama sebep oldu. Bir de sanırım pek çok karaktere hayat vermek; çok insan tanımayı, çok farkında bir birey olmayı getiriyor. Ben hep sade kalmaya özen gösteren, sivri köşelerini törpülemeye uğraşan, mutlu anlara önem veren ama hep de derdi olan biriyim. Terazi kadınıyım. Biz güzel ve estetik olan her şeyi severiz. Ekranda kendimi izlerken ufak bir rahatsızlık hissetmiyor değilim ama kendimi seviyorum, beğeniyorum. Seksi ya da sevimli olmak gibi şeyler, tavır ve duruşla ilgili. O his bende sık sık değişkenlik gösteriyor.”

Kariyer planı: Normalde her şeyin çok hızlı ilerlemesini ister ama oyunculuk için doğru ve sakin adımlar attığını düşünüyor. “Kendi sürecimi doğru yönettim.  ‘Başrolüm, ne kadar güzel’ demek insanı uçuruma götürebilir. Oralardan uzak durmak gerekiyor. Güzel bir iş yapıyoruz ve yaptığımız şeylerin mutluluğunu yaşamak gerekiyor.”

Gelecek Hayali: Oyuncu istemezse, rol üzerine yapışmaz. Farklı karakterler tercih edip, yerimde saymak istemiyorum. Biraz daha kendimi geliştirmek için, başka bir yönümü ortaya çıkarmak istiyorum.

Kaygıları: Teknoloji karşıtı ve çok büyük bir problem olduğunu düşünüyor. Dozunda ve gerektiğince kullanılması gerektiğine inanıyor. “ Teknolojinin fazlası beni çok ürkütüyor. Çünkü insan zaten bencil bir canlıyken, bir de üzerine telefon, sosyal medya girdabı eklenince hepten çevresine kör, neler olup bittiğinden bihaber, doğadan ve gerçek benliklerinden uzak, görmeyen, dinlemeyen bir insan prototipi oluşmaya başladı.”

Sevda Erginci Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Erkekte çekicilik kriteri: Birinden etkilenmenin sebeplere dayandırılmasına inanmıyor. “Birinde etkilendiğin bir davranış başka birinde itici bir etki yaratabiliyor.”

Doğa ile ilişkisi: Makyajsız ve rahat kıyafetlerle doğanın içinde olmayı çok seviyor.

Evde ne yapar?  Kedileriyle evde vakit geçirmekten büyük keyif alıyor. Yemek yapmayı da çok seviyor özellikle evde sevdiklerine yemek yapmaya bayılan anaç bir yapısı var.

Modayı takip ediyor mu? Modayla arası çok iyi değil. “Modayı takip etmeye ve uygulamaya vaktim olmuyor. Her sabah erkenden kalkıp sete gidiyorum ve haliyle önceliğim rahatlığım oluyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Nizami Alem/ Turna
2019 – Sevgili Geçmiş/İpek Gencer
2018 /2019– Yasak Elma /Zeynep Yılmaz
2017 – Ver Elini Aşk /Ayperi Erdem
2016/2017 – Hayat Bazen Tatlıdır /Sevda
2013/2016- Karagül /Ayşe Özalp
2012 – Veda /Lamia
2012 – Koyu Kırmızı /Ayşe

SİNEMA FİLMLERİ

2015 – Uzaklarda Arama /Nazlı

ÖDÜLLERİ

İKÜ Kariyer Onursal Ödülleri / Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu

Medipol İK İş Dünyası Ödülleri / Kariyerinde En İyi Çıkış Yapan Kadın Oyuncu

KKTC Yılın En İyileri Ödülleri / Yılın En İyi Genç Kuşak Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu