Ana sayfa Dizi Haberleri Yaz dizilerinin reyting rakamları, yazın dizi çekmeye gerek var mı sorusunu gündeme getirdi!

Yaz dizilerinin reyting rakamları, yazın dizi çekmeye gerek var mı sorusunu gündeme getirdi!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –TV kanalları her yıl daha yaz gelmeden yeni dizi hazırlıklarına başlıyor. İlkbaharda tanıtımları yapılmaya başlanan yaz dizileri Haziran ayından itibaren izleyici ile buluşuyor. Daha çok romantik komedi tütünde çekilen yaz dizileri reyting oranları yüksek gelirse eğer yeni sezonda da kendine yer bulabiliyor.

Ancak bu yaz sıra dışı bir durum yaşanıyor. 2022 yılının yaz  dizileri reytinglerde çok kötü puanlar alıyor. Eğlenceli hikayeleri ve dikkat çekici oyuncu kadrolarına rağmen yeni diziler çok düşük reyting puanlarıyla dikkat çekiyor.

İlk kez bu yaz sezonunda böyle bir durum yaşanıyor. Reytingler o kadar düşük ki bu durum özellikle TV eleştirmenlerinin de dikkatinden kaçmıyor. Sina Koloğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu konuya değinerek ‘Yazın dizi çekmeye gerek var mı?’ sorusunu gündeme getirdi.

Yaz dizilerinin reyting rakamları, yazın dizi çekmeye gerek var mı sorusunu gündeme getirdi! 6

Yaz dizilerinin reyting oranı yüzde beş bile değil diyen Koloğlu, “Yazı yarıladık ‘dizilerdeki son durum bu sezon için bir fikir veriyor artık. Yüzde 5’i bulan bir tek dizi var. Tozluyaka. Total izleyicide bunu yakaladı. AB’de yüzde 3,5 üstü. AB grubu bu yaz dizilerine yüz vermedi diyebiliriz.

Yüzde 3 üzeri diziler Senden Daha Güzel ve Duy Beni. Bunlar total izleyicide. AB’de bu oranı yakalayan ‘Senden Daha Güzel’ sadece. Diğerleri yüzde 2 ve biraz üstü ile yüzde 1 ve biraz üstü arasında dolanıyor” şeklindeki çıkışıyla dikkat çekti.

Hafta içi tekrarları yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisinin daha fazla reyting aldığına da vurgu yapan Koloğlu, “Yani dizi çekmeye gerek var mı, sorusuna bir cevap gibi” dedi.

Her yaz olduğu gibi bu yaz sezonunda da tekrar bölümleriyle ekrana gelen Aşk-ı Memnu, reytinglerde ilk kez ekrana gelen yeni dizilerin yapamadığını yapıyor. Unutulmaz dizi bu sezon ekrana gelmeye başlayan bazı dizilerden daha yüksek reyting almayı başarıyor.