Ana sayfa Sinema Alina Boz’un başrolündeki Bandırma Füze Kulübü filminin dokunaklı bir hikayesi var!

Alina Boz’un başrolündeki Bandırma Füze Kulübü filminin dokunaklı bir hikayesi var!

tarafından ker_def

1950’lerin sonunda uzaya füze göndermek için çalışmalara başlayarak, gökyüzüne sayısız füze yollayan, kısıtlı imkanlara, engellere rağmen o yıllarda Dünya sıralamasında ilk 3’e giren ve sayısız rekor kıran, hayallerinin peşinde yüzü gökyüzüne dönük Bandırma Füze Kulübü’nü kuran gençlerin dokunaklı hikayesi…

Yıl 1957… İnsanlık uzayı fethetmeye hazırlanıyor. Sovyet’ler Sputnik 1’i uzaya fırlatıyor ve yörüngeye yerleştiriyor. Dünya bu müthiş haberle çalkalanırken, bilim dünyası için devrim sayılan bu gelişme, Bandırmalı bir grup liseli gence de ilham oluyor. Fezaya füze gönderme hayalleri kuran ve bu konuda çalışmalar yapan gençler, “yeni yeni icatlar” çıkarmayın diyenlere inat, 1959 yılında füze yapma çalışmalarına başlıyor…

İlk denemelerinde başarısız olsalar da idealist öğretmenlerinin ve insanlığa hizmet gönüllüsü ileri görüşlü dostlarının desteğiyle ‘zoru’ başarıyorlar ve Türk uzay ve havacılık tarihine adlarını yazdırıyorlar. Yaptıkları çalışmalarla döneme damga vuruyor; Avrupa ve Amerika basınına haber oluyorlar.

BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ’NÜN BAŞARILARI DA SEKTEYE UĞRATILIYOR…

Ve tarih tekerrür ediyor. Türkiye’nin, bilimde, havacılık ve savunma sanayide çağın ötesine uzanabilecek bu hamlesi de Devrim arabalarında, Nuri Demirağ’ın uçaklarında, Nuri Kıllıgil’in silahlarında olduğu gibi ‘bizim neyimize zihniyeti’ ve ülke içi-dışı güçlerin baskılarıyla birleşince sekteye uğruyor.

Yapımcılığını “Ayla”, “Müslüm”, “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu” ve yakında vizyona girecek “Kesişme, İyi ki Varsın Eren” filmlerinin yapım şirketi Dijital Sanatlar’ın kurucusu Mustafa Uslu’nun üstlendiği filmin yönetmeni ise sinemamıza yine birçok önemli eseri kazandıran usta bir isim, Ömer Faruk Sorak…

BİRÇOK ÜNLÜ OYUNCU BU FİLMDE BULUŞTU…

Gerçek yaşam hikayesinden esinlenilen senaryosuyla dikkat çeken “Bandırma Füze Kulübü”, birçok ünlü oyuncunun bir araya geldiği film olarak da hafızalarda yer edecek. Başrolleri Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Atay Yıldız, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Öykü Gürman, Tolga Canbeyli, Altan Erkekli ve Alican Yücesoy’un paylaştığı filmde, Nizam Namidar, Ahmet Saraçoğlu, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Asaf Doğan, Başak Akan, Bartu Mutlu, Çiçek Acar, Özkan Ayalp, Ayhan Pekbilgin, Emre Yılmaz, Hande Oktan ve Kayra Orta rol alıyor.

Müziklerini Yıldıray Gürgen’in yapacağı filmin senaryosunu ise Mert Dikmen, Mustafa Uslu ve Ayberk Olgay kaleme aldı.

Çekimlerine yakında Mudanya’da başlanacak “Bandırma Füze Kulübü”nün basın toplantısı, 4 Kasım Perşembe günü saat 14.00’de Beykoz Kundura Fabrikası Demirane Restaurant’ta yapılacak.

Tüm başrol oyuncularının, Yapımcı Mustafa Uslu ve Yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın katılacağı basın toplantısında siz değerli basın mensuplarımızı da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.