Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hazal Türesan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hazal Türesan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hazal Türesan, 7 Mayıs 1985 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı:Hazal Türesan
Doğum Tarihi: 17 Aralık 1985
Doğum Yeri: Ankara
Boyu: 1.71 m.
Kilosu:  51 kilo
Burcu: Boğa
Göz Rengi: Yeşil
Kardeşleri: Bir kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/painofkermit/

Hazal Türesan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Bir kardeşi var, babasını kanserden kaybetti. Babasını kaybetmek, hayata bakışını ve karakterini çok etkilemiş. “Oyunculukta umutsuzluğa kapıldığım anda ‘Kara Para Aşk’ dizisinden teklif aldım. Tam o dönemde babamın hastalığını öğrendim. Akciğer kanseriydi. Diziyle ilgili deneme çekimine giderken ömrünün çok kısa olduğunu, yakında öleceğini öğrendim. Son dönemini yanında geçirmek istedim. Yapım şirketi, deneme çekiminde başarılı bulup bana ‘Gel’ dediği zaman babam ‘Ne olur git kızım’ dedi. Kendimi bildim bileli anaç ve toparlayıcı olmuşumdur. Bunu kimse misyon olarak vermedi bana ama hep böyleydim. Kardeşimle aramızda yedi yaş var ve bana hep ‘yarı annem’ der. Babamı kaybettikten sonra net olmayı öğrendim. Hayattayken deyim yerindeyse onu pamuklara sardık, her şeyden koruduk. Fakat hayatta herkes ve her şey elinden bir anda gidebiliyor maalesef. Bir de ‘seni seviyorum’ demeyi öğrendim. Çevremdekileri çok severim ama bunu söylemede pek iyi değildim. Beni mutlu eden şeyleri daha çok yapmaya başladım. Sevdiğim insanları atlamamayı ve ertelememeyi öğrendim.”

Çocukluk yılları: Çok küçük yaşlarda elindeki tarağı mikrofon yaparak Madonna’nın şarkılarını okuduğunu hatırlıyor. Sahneye çıkma dürtüsü o yıllardan itibaren gelişti. Lisede bir müzik grubu vardı. “Okuldayken bir tiyatro oyununda rol almıştım ve annemle babam beni izleyince ‘İyi ki oyunculuğu seçmişsin’ dediler. İzmir’den Ankara’ya gelip, oyunculuk okumaya başlayınca, kendi paramı da kazanmaya başladım. Çeşitli işler yaptım. Sonunda radyo reklamları için dublaj yapılan bir yere gittim. Çok komik paralara radyo reklamları okudum. Bu daha sonra gelişti. Bir kanalın reklam sesi oldum. İlk kez düzenli para kazanıp kiramı ödedim, sağlıklı şekilde geçimimi sağladım. Dublaj, hayatımın can simidi oldu.”

Eğitim hayatı: İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da bitirdi.  Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okurken, üçüncü sınıfta okulu bırakıp konservatuvar sınavlarına girdi. “Uluslararası ilişkiler ile ilgili bir meslek yapmayacağımı biliyordum. Fazla zaman kaybı olmasını istemedim. Ailem önceleri, ‘Üniversiteyi oku, oyunculuğu da hobi olarak yap’ diyordu. Sonra aileme haber vermeden oyunculuk sınavına girip kazandım. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü üçüncü sınıfta bırakıp sonrasında Ankara’da Dil Tarih’te oyunculuk bölümünü bitirdim. Çünkü yapabileceğim en iyi iş buydu. Çok iyiyim anlamında değil, kendimi daha iyi hissedeceğim ve hayatımın sonuna kadar mutlu olacağım diye… Amacım ünlü olmak değildi, mutlu olmaktı.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2008 yılında  ‘Unutma Beni’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Kara Pazar Aşk’ dizisinde canlandırdığı ‘Aslı’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Pozitif, neşeli, sıcak, esprili, çekingen, hırslı.

Hazal Türesan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Hayata pozitif bakmak gerektiğine inanıyor. Yaptığı meslekten ötürü insanlara örnek olması gerektiğini de düşünüyor. “Hayat çok güzel ama bazen zor, bazen anlaşılmaz; kolaylaştırmak lazım. Her olumsuzluktan iyi bir şey çıkaramasam da en azından gülünecek bir şey bulmaya çalışırım ve deli gibi kahkaha atarım. Enerjim yerlerdeyse insan içine çıkmamaya çalışırım. Kimse beni taşımak zorunda değil çünkü. Beni tanıyanlar bilir; her zaman derim ki ‘Her şey güzel olacak’.Göz önündeysen yaptığın en ufak hata dahi çok büyüyor. Fanlarımız var, izliyor, takip ediyorlar. İşte bunun getirdiği şey, örnek olmaya çalışmak oluyor. Aslında bunu kendi kendine düşünmüyorsun, sadece daha dikkatli olmak gerekiyor.”

Mutluluk kaynağı: Mesleğini sevmesi en büyük mutluluk kaynağı. “İyi bir okulda iyi hocalardan iyi bir eğitim aldım. Ve mesleğimi severek heyecanla yapıyorum. Bence iyi bir eğitim ve işini sevmek başarının temeli Durduğum yeri, yapabileceklerimi ya da yapamayacaklarımı, sınırlarımı biliyorum.”

İlk sinema filmi: Sabahattin Sakman/ Bir Don Juan Öldürmek

Aşk tanımı: “Hayata hepimiz eksiklerle başlıyoruz ve yaşam tamamlanma arzusuyla devam ediyor. Aşksa bu puzzleın en kıymetli parçası. Tabloya o eklendiğinde manzara şahane oluyor. Benim için aşk bir tamamlanma hali.”

Hayata bakışı: Hırslı ancak bu hırsı kontrol altında tutmak gerektiğine inanıyor. Başarabileceğine inandığı her şeyi ihtirasla istiyor ve olması için çok çaba sarf ediyor. “Şansın da tabii yardımcı olması gerekiyor. Başarılı kişilerde de bu hırsın kontrollü biçimde kullanıldığını ve işlediğini düşünüyorum. Tabii benim hırsım kendime, başkasıyla hiçbir zaman yarışmadım hayatım boyunca. Kendimin bir adım ötesine geçmek isterim.”

İş hayatına bakışı: Ünlü olmak O’nun için çok da bir şey ifade etmiyor. Daha çok niteliğe bakıyor. “Sadece ve sadece bir anda ünlü olmakla ilgili kaygısı olanlara üzülüyorum. Çünkü nitelik olmadan tanınmak o kadar geçiçiki.  Mesala benim kardeşim pastacılık işini çok iyi yapıyor. Ama sürekli kendini geliştirmeye çalışıyor. Biriktirdiği parayla başka bir kurs alıyor, üzerine yeni şeyler eklemek için uğraşıyor. Çünkü kalıcı olmak ve işinde ilerlemek için kendini hep geliştirmek zorunda, zorundayız. Hepimiz için bu böyle diyebilirim. Ünlü olma derdindekiler ne yapıyor? Üzerine ne koyuyor? Yani 5 yıl sonra o videolar izlenmediğinde, tanınmadığında ne yapacak? Çok tehlikeli bir şey bu.  Bir taraftan da çok yetenekli ve bunun bir araç olduğunun farkında olan insanlar da tanıyoruz. Oradaki mesele sadece tanınır olmak değil, bir nitelik görünüyor o zaman.”

Kariyer planı: İdealize edip bir yere koyduğu herhangi bir rol hayali yok ama bağımsız bir filmde oynamayı çok istiyor. Basit ve gerçek olanı seviyor. “Sonuçta ekrana iş yaptığımız için her detayı düşünüp estetik hale getirmemiz gerekiyor. Fakat ben bu kaygılar olmadan, tamamıyla gerçek bir iş yapmak isterim. Okuldayken bu fırsatımız olurdu. Nasıl göründüğünün hiçbir önemi olmazdı. Çünkü okulda önce kendini kanırtmayı, sonra da bunu ne kadar yapman gerektiğini öğreniyorsun. Ben o günlerimi çok özlüyorum.”

Kaygıları: Yer aldığı projelerde aynı rolü tekrar etmekten çok korkuyor. Bir sürü şeyi yapabileceğine inanıyor, tek bir yerde kalmak istemiyor. “Her yeni işimin bir öncekinin üzerinde olmasını isterim. Dizi sürelerinden dolayı, senaristler her hafta 170 sayfa yazmak zorunda kalıyor, bu delilik. O yüzden beklentimiz artık karakterin tutarlı olması, hikayenin gerçek ya da gerçekçi olması… Ben karaktere dokunduğumda ete kemiğe bürünecek mi diye düşünüyorum. Kendimi tekrar etmeyeceğim bir proje bekliyorum.”

Hazal Türesan Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hobisi: Şarkı söylemeyi çok seviyor. “Okulda da bununla ilgili tedrisattan geçtim ama hiçbir zaman kendimi bir müzisyen olarak görmedim. Bana ne hissettirdiğiyle ilgileniyorum. Hiç dilini bilmediğim ezgiler de hoşuma gidiyor, arabesk de. Arkadaşlarım da sesimi beğenir ama ‘Hadi bir şarkı söyle’ denildiğinde yapamam. Bunun dışında dublaj ve reklam seslendirmeleri yapıyorum.”

Erkekte çekicilik kriteri: İşini iyi ve aşkla yapan erkekleri her zaman etkileyici buluyor. “Bunun yanına tatlı bir gülümsüme eklendiğinde ise etkisi iki kat artar.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Inside Out’ adlı animasyon filmi. “Aynı filmdeki gibi duyguların kafamızın içinde o şekilde harekete geçtiğini düşünüyorum. Bir ara herkese izlemelerini söylüyordum. Gülmeye çok ihtiyacımız var.”

Hangi dizileri izliyor? ‘Game of Thrones’ ile ‘Orange is the New Black’in hastası. “‘Six Feet Under’ı tekrar izleyeceğim. Tam bir ‘Dexter’ fanıyım. ‘Bron / Broen’, ‘Fargo’ ve ‘Flesh and Bone’u da çok seviyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Vahşi Şeyler
2019- Atiye/ Hannah
2019 – Mucize Doktor /Beliz
2018 – Yaşamayanlar /Yisa
2018 – Ufak Tefek Cinayetler /Ceren
2017/2018 – Fazilet Hanım ve Kızları /Yasemin Egemen
2016 – Tatlı İntikam /Başak
2014/2015 – Kara Para Aşk/ Aslı Denizer
2011 – Yeniden Başla /Helen
2009 – Deniz Yıldızı
2008 – Unutma Beni /Azra

SİNEMA FİLMLERİ

2019 – Bana Bir Aşk Şarkısı Söyle

2016- Sol Şerit

2014 – Bir Don Juan Öldürmek

TİYATRO OYUNLARI

2018-Timsah