Ana sayfa Foto Galeri Adı Efsane dizisinin güzeli Almila Ada, çok endişeli!

Adı Efsane dizisinin güzeli Almila Ada, çok endişeli!

tarafından ker_def

almila-ada1

● Teğet geçtiğin, bulaşmadığın bir sanat dalı var mı hiç?
(Gülüyor.) Güzel sanatların hepsini ucundan almaya çalıştım. Balerin olmak ebedi hayalim olsa da bir süre sonra ister istemez gelecek kaygısına düşüyor ve realiteyi unutuyorsun. Bulutların ardına saklanan kış güneşi gibi oluyor o an realite. Okulun son senesinde işe girmek istedim tabii durumun farkındalığına varınca. London Ballet Company’de çalıştım. Balerin olarak girdim ama modern dans da yaptım. Fındıkkıran Balesi’nde başrolde yer aldım. Çok çılgınca bir durumdu. Sokakta yürürken gösterinin afişlerini görünce dehşete düşüyordum. Çığlık atılası bir durum ve ben ancak afişleri görünce bunu idrak ediyordum.

● Şu an zaten bir hayali anlatıyor gibisin. Herhalde “Delirdin mi? Neden Türkiye’ye döndün ki?” sorusuyla sıklıkla karşılaşıyorsundur.
Tabii ki, zaten tüm bunları anlattığımda en çok sorulan soru o. Yurt dışında geçirdiğim her günden sonsuz keyif aldım. Her şey çok güzeldi ve çok mutluydum. Ancak ne olursa olsun yurt dışında yaşamak çok zor. Bir yıl London Ballet Company’de çalıştıktan sonra Avrupa turnesine çıktık. Turnedeyken başka kumpanyalarda iş bakabiliyorsun. O dönem Avrupa’da neredeyse her ülkeye gittiğim için zorluğunu daha çok hissettim. Fakat o dönem Pina Bausch’ta bir fırsat çıktı ve kaldım.